Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето

358 прочитания
0 коментара
Свързани статии
8 здравословни съвета от д-р Светла Балтова за зимен период без болести
03.11.2016 г.
Проектът "премахнати" - отчуждаването на хората
Класациите на полезните за здравето храни са многобройни, в много от тях препоръчваните продукти се застъпват. С информация за най-здравословните храни се ангажира и  списание "Forbes". По-различна от останалите публикации е изразената позиция по отношение на месото, което също заема място сред най-необходимите и здравословни храни. 
Ябълката, чиято целителна сила е проверена през хилядолетията, е на върха на листата на полезните за здравето храни. Лукът и чесънът се препоръчват на всички, които се грижат за своето дълголетие. И естествено сред напитките палмата на първенството държи елексирът на здравето - зеленият чай. 

Установено е, че ягодите, орехите и бобовите храни сe включват трайно и  почти ежедневно в менюто на дълголетниците, отбелязва РИА "Новости". 
 А сокът от нар, съдействащ за понижаване на кръвното налягане и борбата с раковите клетки, е определен за "природна виагра". "Forbes" опровергава негативното отношение на редица автори на популярни в света диети към месото, твърдейки, че натуралното животинско месо, отгледано на зелените пасбища, е един от най-здравословните и необходими за живота на човека продукти.

Прясното мляко и яйцата, а също така уловената в океана, а не отгледана в рибарници, сьомга също доставят жизнено важни компоненти за човешкия организъм. Списанието припомня, че в света няма "лоши" зеленчуци, отбелязвайки особено питателната ценност на зелето, независимо дали става дума за обикновено, брюкселско или броколи.

Всички изброени продукти трябва да се консумират в прясно състояние, като се подлагат на минимална обработка, за да се запазят целебните им свойства, съветват от "Forbes".
 
Източник: Превод и редакция „zazraveto.bg”
зелен чай, чай, здраве, кръвно налягане,

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1552578609', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
Джинджифилът - здравословното чудо на света
14.01.2019 г.
Джинджифилът - здравословното чудо на света
14.01.2019 г.
1502 прочитания
Проблемите с бъбреците се обострят през зимата
10.01.2019 г.
299 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
358 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
320 гледания
zazdraveto.bg