Стресът и кожата

Здравословното отношение и състояние могат да имат такъв положителен ефект върху кожата. Тя наистина е прозорец към нашето цялостно здраве. Помислете за простите примери -когато някой е анемичен, лицето му често е бледо и изпито. Човек с чернодробно заболяване може да развие жълтеница. Дори на хората, които ядат много моркови, тикви или домати, им личи по характерния оранжев оттенък на ходилата и дланите от каротенемията. Човек често може да разпознае пушач от разстояние от бледата кожа, линиите около устата им или бръчките по лицето.

Когато хората са подложени на стрес, могат да им се появят пъпки, дори и ако отдавна са преминали юношеството. Стресът от всякакъв вид може да повиши нивото на циркулиращия кортизол в нашето тяло. Високите нива на кортизол стимулират производството на мазнини и могат да доведат до появата на акне и да намалят способността на кожата да се възстановява. Други хора драскат кожата си обсебено, когато са под напрежение, често наранявайки се и оставящи белези. Често срещани състояния като екзема, псориазис и розацея могат да се проявят при стресови ситуации. Има състояние, наречено telogen effluvium, където косата започва да пада на кичури, в предвидим модел, няколко месеца след голям физиологичен или психологически стрес.
Ето какво може да направите, за да поддържате нивата на стрес ниски и да изглеждате и да се чувствате добре.

Сън

Спете по осем часа всяка нощ. Това е времето, когато тялото се презарежда. Нанесете богат на антиоксиданти крем, за да се борите с тези свободни радикали, които се натрупват през целия ден. Недостигът на сън може да повиши нивата на кортизол и възпалението в кожата.

Физически упражнения

Физическите упражнения имат такъв положителен ефект върху кожата. Чрез увеличаване на притока на кръв към кожата, спортът придава на лицето ви здрав вид, като доставя кислород и хранителни вещества и същевременно помага да се отстранят токсините и замърсителите, които кожата ни поглъща от атмосферата. Гледайте на спорта като на терапия. Той ви помага да се отпуснете и ви помага да се концентрирате. Ежедневните тренировки могат да направят повече за кожата ви, отколкото който и да е скъп крем или серум на тоалетката ви. Спортът се бори със стреса, а резултатът е по-хубава кожа.

Намерете дерматолог, на когото можете да се доверите за цялостното здраве на кожата и тялото

Намерете дерматолог, който е откровен и самият той или тя изглежда естествено. Не бихте отишли при зъболекар с лоши зъби. Нуждаете се от дерматолог, който ще ви каже коя процедура или продукт си струват и кои може би за загуба на време и пари.

Може да ви помогне

Л-ТЕАНИН ®
При нервно напрежение, стрес, безсъние

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1528177129', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
211 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
161 гледания
zazdraveto.bg