Помогнете на мозъка си като промените само едно нещо в живота си

26.11.2017 г.
354 прочитания
0 коментара
Лекарите често препоръчват дълъг списък от промени в начина на живот, които могат да предпазят мозъка от вредните ефекти от стареенето, деменцията и болестта на Алцхаймер. Модел, описан на последната конференция за Алцхаймер в Лондон през 2017 г., идентифицира девет промени в начина на живот, които биха могли да помогнат за предотвратяването на един от всеки три случая на болестта на Алцхаймер. Това е наистина впечатляващо, но как можем да се надяваме да се справим с толкова много промени в живота наведнъж? Трябва ли да започнете тази средиземноморска диета днес? Или трябва да опитате 8 часа сън тази нощ? Трябва ли най-накрая да се научите да медитирате, за да намалите стреса си? Очевидно имаме нужда от по-добра стратегия. Защо не започнете с една единствена промяна в начина си на живот, която има най-силен ефект – добавете повече аеробни упражнения в живота си.

Физическите упражнения са най-добрата промяна, която можете да направите за мозъка си, защото само тя може да произведе нови мозъчни клетки в частта на мозъка, която е важна за образуването на нови спомени, наречена хипокампус. Никоя друга промяна в начина на живот (напр. диета, намаляване на стреса, образование и т.н.) не правят това. Новите мозъчни клетки са важни, защото колкото повече мозъчни клетки произвеждате като възрастни, толкова по-добре мозъкът ви е способен да се бори със заболявания, които идват при вас в напреднала възраст.

Упражненията са и единствената промяна в начина на живот, при която можете да усетите ефекта веднага, само след една сесия. Една сесия упражнения може да подобри настроението ви, да подобри фокуса ви и да подобри времето за реакция в рамките на минути и часове след тренировката. Упражненията действат незабавно и помагат за защита и укрепване на мозъка ви от уврежданя и заболяваня, които може да се появят с остаряването.

Възможно най-добрите упражнения за мозъка са аеробните – тези, които увеличават сърдечния ритъм. Ако не сте от хората, които тренират редовно, дори и една бърза разходка веднъж седмично ще ви помогне да се сдобиете с по-силен мозък. Тези, които вече тренират, е добре да се стараят да правят поне три аеробни тренировки на седмица (30 до 45 минути).

Но едно е да знаете, че упражненията са наистина добри за вашия мозък, а друго е наистина да започнете да тренирате или да увеличавате нивото на упражнения. Важно е да запомните, че тренирането не винаги означава да отидете във фитнеса. Ключът е да го направите забавено, практично и да го интегрирате в живота си. Ето няколко предложения как бързо и лесно да включите повече аеробни упражнения в живота си днес, като само промените някои дейности, които вече правите:
  1. Направете малко кардио, докато чистите в стил мисис Даутфайър
  2. Използвайте стълбите веднъж на ден.
  3. Направете си бой с възглавници.
  4. Когато излезете да свършите някоя задача, ходете бързо и енергично.
  5. Танцувайте вкъщи, сякаш никой не ви гледа.
 
 

Може да използвате

ГИНКО АКТИВ®
За по-добра памет, концентрация и кръвооросяване!
Л-ТЕАНИН ®
При нервно напрежение, стрес и безсъние!

Виж още

Сушените сливи крият неподозирани качества
24.11.2017 г.
Когато си говорим за хранителни качества, сушените сливи са много добро попадение. Те са естествено сладки и подпомагат здравето на костите, на сърцето, на храносмилателната система и имунитет
Позитивното мислене ще разкрие вътрешната ви красота
22.11.2017 г.
Позитивното мислене е научно свързано с по-дълъг живот, по-ниски нива на депресия, по-добра имунна функция и намален риск от сърдечно-съдови заболяваня

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1547242222', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
Артрит – кои храни да консумираме и кои да избягваме / част 1 /
11.01.2019 г.
163 прочитания
Проблемите с бъбреците се обострят през зимата
09.01.2019 г.
214 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
305 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
270 гледания
zazdraveto.bg