Петте най-добри етерични масла при алергии

13.09.2017 г.
445 прочитания
0 коментара
Много хора страдат от алергии. Алергията е анормална реакция на имунната система към контакт с определено вещество. Това вещество се нарича алерген, а алергичната реакция е също позната като хистамична реакция. Около нас има много алергени, в това число храни, трева, цветен прашец, плесен, ухапвания от насекоми, текстилни тъкани и много други. Алергичните симптоми варират от човек до човек, но често могат да включват подуване, сърбеж, хрема, сълзене, кихане и затруднено дишане. В световен мащаб случаите на алергии зачестяват, което означава, че е по-важно от всякога да знаем как да ги лекуваме. Ако търсите природна алтернатива на популярните лекарства, обърнете се към етеричните масла. Вижте петте най-ефикасни етерични масла при алергии:

Масло от чаено дърво

Това е често използвано етерично масло от ботаническото семейство на мирта. Листата на чаеното дърво се използват от векове насам за различни състояния, включително лечение на порязвания, рани и инфекции по кожата. Маслото от чаено дърво може да се използва успешно и да лечение на алергии към плесен и гъбички.

Масло от римска лайка

Тази билка от ботаническото семейство на маргаритката най-често се използва заради успокояващите си и спомагащи съня качества. Но тя е също чудесен избор за лечение на алергии, особено ако пациентът има проблеми с дишането. Вдишването на това масло е най-ефективният начин за употреба.

Лимонов балсам

Това етерично масло е от семейството на ментата и може да се използва във ваната или да се сложи в машина за овлажняване на въздуха, за да облекчи реакцията на тялото към който и да е алерген. Прекрасният свеж лимонов аромат е полезен за ума и тялото. Лимоновият балсам може да се използва като спрей за нос като алтернатива на традиционните медицински продукти за целогодишни и сезонни алергии.

Масло от мента

Друга билка от същото семейство, ментата може да се нанесе директно върху кожата или първо да се разреди с базисно масло каро жожоба или кокосово. Можете също да използвате изпаренията на ментата, за да лекувате реакция към цветен прашец, дървета или треви в разгара на сезона на алергиите. L-ментолът, който се намира в ментата потиска появата на възпаление в организма.

Лавандула

Въпреки че се използва за редица състояния, свързани със съня и релаксацията, лавандулата също потиска алергичните реакции. Това прави лавандулата особено полезна за всеки алерген, който причинява незабавна реакция като подуване и сърбеж. Това ароматно етерично масло е изключително полезно при децата, които се нуждаят от спешно облекчение на симптомите на алергия.
 
 

Виж още

7 изненадващи употреби на сока от цвекло
11.09.2017 г.
Цвеклото често е подценяван зеленчук, а то може да ни предложи редица ползи. Ето седем приятно изненадващи употреби на сока от цвекло, които могат да подобрят косата, кожата и цялостното здраве

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1547121633', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
305 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
270 гледания
zazdraveto.bg