НОВ ПРЕПАРАТ С КАТЕГОРИЧЕН УСПЕХ ПРИ ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ

07.12.2016 г.
1279 прочитания
1 коментар
Виж още
Новородените трябва да спят при родителите си - категорични са педиатрите
05.11.2016 г.
Червено вино срещу поликистозните яйчници
04.11.2016 г.
Черният шоколад помага за здраво сърце
Проф. Емил Паскалев е водещ специалист нефролог, началник на Клиниката по нефрология и трансплантация в УМБАЛ „Александровска“ - София. Проф. Паскалев е доктор по медицина, доктор на медицинските науки, специализирал в Испания, Франция, Германия и др. Той ръководи и Катедрата по нефрология на Медицинския университет – София. Председател е на Българското нефрологично дружество.
- Проф. Паскалев, лекарите от Вашата клиника първи се запознаха с действието на новия препарат ЛИПОМЕЗИН®. Какви са резултатите от проведените клинични проучвания за ефективността на  този продукт при пациенти с висок холестерол и триглицериди?
Клиниката по нефрология и трансплантация на УМБАЛ „Александровска”е уникална нефрологична структура за нашата страна,  тъй като тя изпълнява диагностична и лечебна дейност в трите основни направления на нефрологията – консервативна нефрология, диализно лечение и особено бъбречна трансплантация. Важен приоритет на клиниката са редките заболявания в областта на нефрологията, които се диагностицират, лекуват и наблюдават само в тази клиника. Това прави потокът от пациенти  огромен и твърде разнообразен като част от тези пациенти намират лечение единствено и само в нашата клиника. Това позволи за последните месеци тя да се реконструира, разшири и модернизира, за да отговори на растящите възможности. Много често в клиниката се работи по клиничното приложение на нови диагностични и терапевтични методи, както и на нови медикаменти. Такъв е ЛИПОМЕЗИН®. При запознаването с този продукт бях впечатлен от съдържанието на природни, естествени агенти, което логично предполагаше много малка възможност за натоварване и странични ефекти върху човешкия организъм. Подобни природни агенти служат като основа за производство на химически продукти – лекарства, които в нашето съвремие имат широко приложение, но с неприятни и добре известни на медицинските специалисти странични ефекти. Съдържайки естествената, природна субстанция,  ЛИПОМЕЗИН® би трябвало да има същите терапевтични ефекти и очаквани по-малко странични такива. Това беше моето основание да започне клиничното му приложение в практиката на клиниката. Резултатите от почти едногодишното приложение на препарата доказаха неговия терапевтичен ефект – категорично намаляване на високото ниво на холестерола и триглицеридите, както и положително повлияване на липидния профил. Особено ценен е резултатът, че ЛИПОМЕЗИН® може да се използва напълно успешно при пациенти, при които антихиперлипидемичните лекарства – статини и фибрати,  не могат да се прилагат поради сериозни странични ефекти – основно хепатотоксичност. За тези пациенти тази алтернатива беше от решаващо значение. Това ни даде нова терапевтична възможност с добри резултати.
- ЛИПОМЕЗИН® е фитопрепарат, съдържащ естествени компоненти и деривати. Може ли антихиперлипидемичният ефект на този натурален продукт да се сравни с действието на широко прилаганите статини?
Да, антихиперлипидемичният ефект на ЛИПОМЕЗИН® е съпоставим с този на обичайните за клиничната практика антихиперлипидемични средства – статини и фибрати. Предимството е, че ЛИПОМЕЗИН®  няма страничните ефекти на тези лекарства, което го прави практически безопасен за пациентите, т. е. практически безпроблемен за клинично приложение.
- Проф. Паскалев, имаме ли основание да твърдим, че ЛИПОМЕЗИН® е продукт, който снижава и дори изключва появата на контраиндикации при пациентите, които продължително време приемат холестерол регулиращи продукти?
Клиничният опит с ЛИПОМЕЗИН® в нашата клиника е с  над 100 (сто) пациенти, немалка част от които са доста специфичен и проблемен контингент – бъбречно трансплантирани и пациенти с редки заболявания, за почти едногодишен период на лечение и наблюдение  ни доказа, че ЛИПОМЕЗИН® може да се използва успешно за лечение на хиперлипидемия при различни пациенти, практически няма контраиндикации и е особено показан при наличието на странични ефекти от основно използваните в момента антихиперлипидемични лекарства - статини и фибрати.
- Каква е целевата група? Пациенти от какви възрасти и при каква етиология на заболяванията могат да приемат ЛИПОМЕЗИН®?
Клиничният ни опит с ЛИПОМЕЗИН® включва изключително разнообразен контингент – пациенти с различни бъбречни заболявания, бъбречно трансплантирни пациенти (с вторична, предизвикана хиперлипидемия), пациенти с редки бъбречни заболявания, пациенти с артериална хипертония, захарен диабет, метаболитен синдром (наднормено телесно тегло) и  други разпространени заболявания, мъже и жени в различни възрастови групи над детската възраст. Резултатите от този разнообразен контингент ни дават възможност да сме сигурни в ефекта  и спокойни при използването на ЛИПОМЕЗИН®.
 
Източник: София Стойчева

Коментари: 1
  • Мария
    10.07.2018 г., 15:01 ч.
    1     0

    Дълго време пиех Липомезин, но не ми подейства въобще.Може би е добър за начало на холестерол и триглицериди, профилактично.

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1539336180', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
Камъните в бъбреците. Причините за поява и начини за предпазване /Част 1/
10.10.2018 г.
78 прочитания
Как да се преборим със сезонната депресия
09.10.2018 г.
131 прочитания
Тамаринд - ползите на суперхраната /Част 1/
08.10.2018 г.
216 прочитания
Детски имунитет - 7 начина да го подсилим /Част 2/
05.10.2018 г.
6 прочитания
Постоянното чувство на умора – сигнал за проблем с щитовидната жлеза!
03.10.2018 г.
270 прочитания
Правилните хранителни добавки /Част 2/
27.09.2018 г.
21 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
279 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
226 гледания
zazdraveto.bg