Колко често трябва да правим секс?

21.04.2017 г.
73 прочитания
0 коментара
Виж още
Глухарчето – доказан природен лечител
20.04.2017 г.
Най-добрите храни за чиста и красива кожа – Част 1
19.04.2017 г.

В даден момент от живота си много двойки си задават въпроси, свързани с това дали правят достатъчно секс или пък прекалено много и колко секс правят останалите двойки. Отговорите не са напълно ясни, но доста секс терапевти са говорили по темата. Ето какво казват.

Средната норма
Терапевтите не са напълно единодушни относно това каква е средната норма при двойки в дългосрочна връзка. Отговорите могат да варират от веднъж седмично до веднъж месечно. Д-р Иън Кернър споделя, че когато хората го попитат колко често трябва да правят секс, той винаги им казва, че няма правилен отговор.

Все пак сексуалният живот на двойките се определя от много различни фактори – възраст, начин на живот, здравето и естественото либидото на всеки от партньорите и разбира се, качеството на самата връзка. „Така че въпреки, че няма точен отговор на въпроса колко често двойките трябва да правят секс, напоследък не съм толкова несигурен и ги съветвам да се опитат да го правят поне веднъж седмично.”

По време на проучване, проведено с повече от 20 000 двойки, д-р Дейвид Шнарч открива, че само 26% от двойките го правят веднъж седмично, а мнозинството са докладвали за секс само веднъж или два пъти в месеца или по-малко.

Обаче според друго проучване, публикувано в Чикагския университет преди около 10 години, женените двойки правят секс около седем пъти в месеца, което е малко по-малко от два пъти седмично. А в трето проучване се стига до заключението, че от 16 хилядите интервюирани по-възрастните участници правят секс около 2 до 3 пъти в месеца, докато по-младите са казали, че правят секс около веднъж седмично.

В беда ли е бракът ви?
Повечето секс терапевти са единодушни, че секс по-малко от 10 пъти в годината е достатъчна причина да се обяви един брак за такъв без секс. Но според Шнарч липсата на секс не означава, че бракът ви е в беда. Сексът може да е типичният начин, по който двойките изразяват любовта и желанието си един към друг, но липсата му не означава непременно, че ви очаква раздяла, въпреки че е добре въпросът да се разгледа. Д-р Кернър казва: „Моят опит показва, че когато двойките спрат да правят секс, връзката им става уязвима на гняв, отчуждение, изневери и накрая развод. Вярвам, че сексът има значение. Той е лепилото, което ни държи заедно и без него двойката се превръща в „добри приятели” в най-добрия случай или „заядливи съквартиранти” в най-лошия.”

Как да синхронизирате желанието си за секс
Има много фактори, с които трябва да се съобразите, за да направите секса нещо, което и двамата желаете. При много двойки разликата в мненията може да е проблем. Както при всеки проблем във взаимоотношенията сексът и колко често го правите изисква компромис.

Сексът може да ви се струва като огромен ангажимент като се имат предвид останалите проблеми, с които се сблъскваме ежедневно. Понякога смятаме, че задълженията вкъщи и в работата са по-важни от секс с партньора, но не бива да го пренебрегваме.

Първоначално това може да означава да отделяме специално време за секс в графика си и да правим времето преди него по-интимно. Прегръщайте се всеки ден, правете физически упражнения, за да увеличите нивата на тестостерон и изключете всякакви устройства, които може да ви разсеят като компютри и телевизори. Ако все още изпитвате проблеми с интимността, обмислете посещение при секс терапевт.
секс, брак, двойки, специалисти,

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1493422797', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
Домашни маски за лице
28.04.2017 г.
2 прочитания
Най-добрите храни за чиста и красива кожа – Част 2
27.04.2017 г.
10 прочитания
Най-добрите храни за плосък корем – Част 1
26.04.2017 г.
59 прочитания
Ефективен метод за бързо заспиване
25.04.2017 г.
86 прочитания
Как да се справим с махмурлука?
24.04.2017 г.
17 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
58 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
50 гледания
zazdraveto.bg