Кои храни действат като афродизиак

Сексът и храната безспорно заемат важна роля в живота и връзката между двете не може да се отрече. Но има ли наистина определени храни, които могат да подобрят либидото и да направят секса по-добър?

Афродизиаците са кръстени на Афродита, гръцката богиня на любовта и красотата, и изглежда много от познатите ни афродизиаци и асоциации са от това време. Самата Афродита често е изобразявана появяваща се от мида, а днес морската храна все още се смята за афродизиак.
Други храни може би получават репутацията си заради това как изглеждат – морковите, аспержите. смокините и артишока всички приличат на гениталии.

През годините и други по-странни афродизиаци са придобили популярност – испанска муха, кръв от кобра, японска риба балон и урина на павиан.

Ето кои са най-разпространените афродизиаци и няколко не толкова познати.

Шоколад

Шоколадът съдържа химичните вещества анандамид и фенилетиламин, които повишават нивата на серотонина. Спорно е обаче какво количество всъщност абсорбира мозъка ни, а прекаляването с шоколада може да има обратен ефект. Но една две ягоди потопени в шоколад няма да ви навредят.

Миди

Мидите нямат славата на афродизиак само заради външния си вид. Те са богати на цинк, който насърчава продукцията на сперматозоиди и регулира половите хормони, о експертите смятат, че ефектът им се дължи на начина, по който се ядат.

Аспержи

Аспержите са добър източник на витамин Е, който стимулира производството на полови хормони. Но ако трябва да сме реалисти, няколко стръка аспержи на вечеря няма да имат чак толкова голям ефект.

Люти чушки

Лютата храна загрява организма, ускорява пулса, стимулира нервните окончания и увеличава потока на кръвта. Всичко това изпитваме и при сексуална възбуда, така че лютите чушки наистина са добър избор. Само внимавайте да не прекалите и не забравяйте да измиете ръцете си след консумация.

Диня

Динята съдържа цитрулин, който релаксира кръвоносните съдове по същия начин, по който и виаграта. Освен това е лека храна, с която спокойно можете да заместите десерта, за да не ви стане прекалено тежко и да ви се приспи.

А ето няколко афродизиака, за които може би не сте чували:

Мака

Този сладък зеленчук си е спечелил прозвището перуанска виагра и няколко изследвания с животни показват, че наистина има качества на афродизиак, въпреки че все още няма достатъчно изследвания, проведени с хора. Освен това се смята, че увеличава издръжливостта и изостря ума.

Стрък целина

Може да не е най-сексапилната храна, но съдържа фитоандрогени, които са подобни на тестостерона и могат да повишат желанието за секс при жените.

Нар

Нарът е богат на антиоксиданти, което подобрява циркулацията на кръвта. Това повишава чувствителността на гениталиите и съответно води до по-интензивни оргазми.

Банан

Фалическата форма на бананите може веднага да предизвика асоциации и да разпали страстите, но не това е причината те да спадат към афродизиаците. Силата им се крие във високото съдържание на калий. Калият укрепва мускулите, което на теория води до по-силни и интензивни оргазми.
 
Вечерница

Още римляните откриват качествата на вечерницата и я използват в любовни отвари. Тя подпомага храносмилането и е пълна с полезни вещества, които ще ви накарат да се чувствате чудесно, но все още не е доказано, че действа като афродизиак. Нищо не губите, като опитате обаче.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1507246848', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
10 фактори, които забавят метаболизма
05.10.2017 г.
2 прочитания
7 съвета за красива коса
04.10.2017 г.
56 прочитания
Симптоми и лечение на дископатията
03.10.2017 г.
143 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
100 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
82 гледания
zazdraveto.bg