Киселото зеле - естественото лекарство

192 прочитания
0 коментара


Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза проф. Донка Байкова, диетолог и специалист по здравословно хранене, пред БНТ.

По думите й в сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство. Киселото зеле освен че е богато на витамини, внася в организма и млечнокисели бактерии, които са натурален пробиотик

Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място, като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. Според изследвания с 66% се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично“, поясни проф. Байкова.
При приготвянето на кисело зеле трябва да се внимава със солта - специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.
 

 

Може да използвате

Липомезин® САЩ
Нова патентована формула на Ренохелп® в САЩ. ПРОДУКТА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В АПТЕКИ "МАРЕШКИ"
ЛИПОМЕЗИН ®
За регулиране и поддържане нормалните нива на холестерол в кръвта!
КАРДИОХЕЛП ® МАКС + ПОДАРЪК КОЕНЗИМ Q10
Подпомага и подобрява процесите на сърцето и функцията на съдовата система!
 
Коензим Q10
За здраво сърце, енергия и тонус!
ВИТАМИН С + ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ
Мощен комплекс за засилване обмяната на веществата и укрепване, физическа сила и издръжливост на организма!
Източник: Кредо уеб (credoweb.bg)
лечение, здравословно хранене, Хранителни продукти,

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1552581593', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
Джинджифилът - здравословното чудо на света
14.01.2019 г.
Джинджифилът - здравословното чудо на света
14.01.2019 г.
1502 прочитания
Проблемите с бъбреците се обострят през зимата
10.01.2019 г.
299 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
358 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
320 гледания
zazdraveto.bg