Как да ядем картофи, за да отслабнем

Толкова дълго са ни повтаряли, че картофите са враг, когато става дума за поддържане на теглото, но днешните експерти предполагат, че това не е така. Оказва се, че картофите всъщност са доста хранителни и могат да помогнат за балансиране на кръвната захар, подобряване на настроението и съня ви и да ви помогнат да поддържате здравето на червата. Един картоф има 150 калории и е пълен с хранителни вещества като желязо, калций, магнезий и цинк, като помага на тялото да поддържа костната структура, силата, баланса и да произвежда и поддържа колаген. Нещо повече, картофите са богати на фибри, фитонутриенти, холин и също така са без мазнини.

Причината, поради която картофите се смятат за вредни има повече общо с гарнитурата и метода на приготвяне (сирене, заквасена сметана, олио за пържене, сол), отколкото със самия картоф. Картофите наистина могат да ви помогнат да отслабнете, защото тези въглехидрати с бавно освобождаване ви дават постоянна енергия, която може да спомогне за повишаване на серотонина, понижаване на апетита и подобряване на настроението ви. Така че, добре е да върнете картофите обратно в диетата си, но трябва да го направите по правилния начин. Следвайте тези съвети:

Яжте картофите студени

Може да се изкушите да изпържите или печете картофите си, но помислете отново. Консумирането им студени ви помага да абсорбирате устойчивото нишесте, за да се чувствате сити по-дълго и да управлявате теглото си. За щастие има безброй рецепти за студена картофена салата, които можете да опитате и да намерите любимата ви комбинация от вкусове.

Винаги избирайте органични картофи

Тъй като картофите са като малки гъби, те ще поглъщат пестициди и други вредни химикали, когато ги купувате от магазина. Опитайте винаги да купувате органични картофи, за да сте сигурни, че получавате само необходимите хранителни вещества и оставяте зад себе си всички лоши неща.

Първо вижте рецептата

Някои картофи са по-подходящи за различни рецепти и готварски стилове, така че винаги вземайте под внимание вашата рецепта, когато правите своя избор. Червеникавокафявите картофи са с високо съдържание на антиоксиданти и са страхотни в салатите и супите, жълтите картофи са подходящи за всяка рецепта, поради което те се считат за целеви избор, сините или лилавите картофи са най-добри за варене, печене и запарване, а белите картофи са с ниско съдържание на нишесте и са идеални за печене или огретен.

Кажете да на сладките картофи

Не забравяйте и за червения/оранжевия сорт картофи. Сладките картофи са вкусни, когато са печени, пържени или дори използвани като основна съставка в пай, благодарение на естествената им сладост. Можете също така да експериментирате в кухнята и да изпробвате сладките картофи във всякакви рецепти.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1522352900', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
9 причини да не получавате достатъчно сън – Част 2
29.03.2018 г.
2 прочитания
9 причини да не получавате достатъчно сън – Част 1
27.03.2018 г.
36 прочитания
Какво трябва и какво не трябва да се яде, за да се съхрани здрав умът и силна паметта?
27.03.2018 г.
100 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
160 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
120 гледания
zazdraveto.bg