Билковите чайове, които ще ви направят по-здрави – Част 2

Чай от мента

Чаят от мента има редица ценни свойства. Той може да облекчи симптомите на подуване и газове в червата, както и мускулните спазми. Той е изключително подходящ също за моментите, когато ви се гади и когато искате да загреете тялото си и да го накарате да се поти. Ако имате оплаквания като лошо храносмилане и киселини обаче по-добре избягвайте ментата. Чаят от мента може да се приготви, като се използват свежи билки от градината, а самото растение е едно от най-лесните за отглеждане.

Чай от джинджифил

Джинджифилът е изключително ценен за храносмилането и може да се използва при гадене, повръщане или разстроен стомах в следствие на морска болест. Направете си свеж джинджифилов чай като сварите във вода парче корен за около 10-15 минути. Добавете пресен сок от лимон и мед, когато сте настинали и ще получите мощна комбинация, бореща се с бактериите. При простуда можете да си направите чай и от стрит на прах джинджифил.

Чай от лайка

Успокояващ и седативен, чаят приготвен от цветчетата на лайката може да е изключително полезен при безсъние. Той може също да подпомогне храносмилането след хранене. Лайката се препоръчва също в случаи на кашлица и бронхит, когато имате настинка или висока температура или за гаргара при възпаление в устата. Запарете го добре, за да се възползвате от всички медицински свойства.

Чай ройбос

Богат на витамин C, както и на много минерали, чаят ройбос има всякакви ползи за здравето. Този чай се отглежда изключително много в Южна Африка и често се изтъква заради антиоксидантните си свойства, които могат да ви помогнат в борбата с болестите и знаците за стареене. Доказано е също, че помага при някои често срещани кожни проблеми като екзема.

Чай от лимонов балсам

Това растение е изключително лесно за отглеждане и особено полезно за подобряване на настроението. То действа ободряващо през зимата и може да подобри концентрацията. Лимоновият балсам е подходящ и безопасен и за деца и може да предотврати кошмарите, когато се консумира преди лягане. С тази билка може да се приготви и освежаващ студен чай. Овкусете го с парченце лимон или кленов сироп.

Чай от бял трън и глухарче

Когато се консумират като чай, белият трън и глухарчето нежно почистват черния дроб. Те помагат на черния дроб да се регенерира и да функционира с по-голям капацитет. Те също така подпомагат работата на жлъчката, което може да улесни процеса на храносмилане.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1506161202', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
96 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
80 гледания
zazdraveto.bg