7 изненадващи употреби на сока от цвекло

11.09.2017 г.
995 прочитания
0 коментара
Виж още
5 изненадващи храни, които съдържат кофеин
05.09.2017 г.
Цвеклото често е подценяван зеленчук, а то може да ни предложи редица ползи. Ето седем приятно изненадващи употреби на сока от цвекло, които могат да подобрят косата, кожата и цялостното здраве.

Противосъстаряващ потенциал

В листата (не корените) на цвеклото се съдържат витамин А и каротеноиди. Повечето хора режат листата и ядат само корена, но всъщност в този случай листата са много полезни. Листата на цвеклото могат да съдържат и добро количество лутеин. Антиоксидантите в цвеклото могат да предпазят тялото от свободните радикали, а това ви помага да се преборите с бръчките. Пиенето на сок от цвекло и морков може да ви предпази от вредата на UV лъчите, но все пак трябва да нанасяте лосион със слънцезащитен фактор, когато сте навън.

Подобрява здравето на сърцето

Консумацията на сок от цвекло може да направи кръвоносните съдове по-гъвкави, което означава, че сърцето се товари по-малко при изпълнението на различни ежедневни дейности. Благодарение на тази полза, вкусният зеленчук може да подобри симптомите на сърдечна недостатъчност и да увеличи издръжливостта по време на тренировка при възрастни хора, които искат да останат активни.

Бори се срещу акнето

Пиенето на сок от цвекло всеки ден може също да предотврати различни състояния на кожата като акне и циреи и дори да изчисти вече съществуващи пъпки, благодарение на противовъзпалителните си свойства.

Предотвратява косопада и цъфтежите

Цвеклото е чудесен източник на калий и витамин C. Ако искате да предотвратите косопада и накъсването на косата, пийте сок от цвекло всеки ден. Тези вещества ще ви помогнат да запазите структурната цялост на косъма и да поддържате абсорбцията на вещества на фоликула, като по този начин предотвратите косопада и накъсването.

Естествена боя за коса

Ако искате да боядисате косата си, но не искате да използвате химикали, които могат да я увредят, можете да смесите хена със сок от цвекло и ще получите много красив резултат. Можете да използвате само сока от цвекло за по-видимо червеникав нюанс или и двете съставки за по-тъмен кестеняв оттенък.

Бори се с рака

Проучванията показват, че цвеклото има противоракови свойства и по-специално бетацианин. Този пигмент, отговарящ за червеникавия цвят на зеленчука може да елиминира токсините в лекарствата за химиотерапия от тялото и дори да предотврати растежа на тумори. Цвеклото може да е особено полезно при хора, страдащи от рак на белите дробове, кожата, стомаха и гърдата.

Подобрява енергията

Добавянето на сок от цвекло в ежедневието може също да подобри издръжливостта и да увеличи енергията. Тази природна енергийна напитка може да се окаже особено полезна за трениращите.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1505859149', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
93 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
78 гледания
zazdraveto.bg