6 ползи за здравето от магнезия

19.09.2017 г.
89 прочитания
0 коментара
Виж още
Как да се справим с депресията с естествени методи
18.09.2017 г.
Магнезият напоследък получава доста внимание от здравните експерти. Този минерал участва във физиологичните функции на мозъка, сърцето и мускулите. Според изследователите магнезият може да подобри съня, да се пребори с депресията и да намали риска от заболяване. Уверете се, че си набавяте достатъчно магнезий всеки ден като вземате добавка или чрез храни като зелени листни зеленчуци и тиквени семки. Ако искате да научите повече за ползите от магнезия, вижте шестте най-големи причини да не го пренебрегвате.

Безсъние

Вземането на магнезий като добавка всеки ден може и да не ви помогне да заспите веднага щом помиришете възглавницата, но може да отпусне мускулите ви и да успокои тревогата. Изследване, проведено сред възрастни хора с нарушения в съня показва, че се наблюдават подобрения в безсънието като увеличаване на продължителността и ефективността на съня и намаляване на ранното събуждане. Няма убедителни научни доказателства, че вземането на добавка магнезий ще излекува безсънието, но ако ви е трудно да заспите и да останете заспали, редовният прием на магнезий може и да ви помогне.

Мигрени

Всеки който някога е страдал от мигрена вероятно се интересува от естествени методи за превенция на друг болезнен епизод. Много вероятно е хората страдащи от мигрени да имат дефицит на магнезий, заради генетика, изхвърляне по време на стрес или други фактори. Вземането на магнезий като добавка може да намали броя на мигрените. В група лекувана с магнезиев оксид, участниците имат значително по-ниска степен на главоболие в сравнение с плацебо група.

Възпаление

Неконтролираното възпаление играе роля в почти всяко сериозно заболяване – сърдечно заболяване, диабет и рак. Недостигът на магнезий може да е предпоставящ фактор за хроничен възпалителен стрес, който може да допринесе за хронични болести като сърдечносъдови заболявания и диабет. Можете да вземате магнезий като добавка или да увеличите консумацията на храни богати на минерала като ядки, зелени листни зеленчуци и банани.

Депресия

Дефицитът на магнезий  се асоциира с увеличено присъствие на психиатрични симптоми и невромускулни проблеми. Въпреки че антидепресантната роля на магнезия все още не е напълно разбрана, изследователите го изучават като ценна и безопасна добавка в борбата с депресията.

Диабет

Едно проучване открива, че добавката магнезий подобрява инсулиновата чувствителност и метаболитния контрол при пациенти с диабет тип 2, които преди това са имали по-ниски серумни нива на магнезий според магнезиев кръвен тест. Според друго проучване хората, които не приемат достатъ1но магнезий през годините са по-склонни да изпитат метаболитно увреждане и проблеми от хората, които се консумират храни с достатъчно или много магнезий.

Запек

Ако често имате запек, което означава, че повече от три дни не сте се изхождали, приемът на магнезиев цитрат може да облекчи мускулатурата на червата и да изтегли вода във вътрешностите.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1507812564', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
Как да се отървем от мазнините по корема завинаги
11.10.2017 г.
31 прочитания
Може ли ръженият хляб да ни предпази от рак
10.10.2017 г.
22 прочитания
Най-добрите начини да отслабнем бързо
09.10.2017 г.
94 прочитания
10 фактори, които забавят метаболизма
05.10.2017 г.
507 прочитания
7 съвета за красива коса
04.10.2017 г.
111 прочитания
Симптоми и лечение на дископатията
03.10.2017 г.
205 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
100 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
82 гледания
zazdraveto.bg