Здравословно хранене - помощ за теглото и енергия за мозъка - 4 храни за мозъка

26.05.2018 г.
1442 прочитания
0 коментара
Свързани статии
Зеленият чай - дар от природата при стрес, напрежение и безсъние
АКО ПАМЕТТА ВИ ИЗНЕВЕРЯВА, СМЕНЕТЕ РЕЖИМА НА ХРАНЕНЕ
17.02.2017 г.
Какво представляват суперхраните?
04.09.2018 г.
Възползвайте се от здравословните качества на ядките
06.12.2017 г.
Знаете, че здравословното хранене може да ви помогне да поддържате теглото си под контрол. Но това не е единствената причина, поради която трябва да внимавате какво поставяте в устата си: здравословното хранене може да увеличи и мозъчната енергия.

Консумацията на здравословни и свежи храни поддържа не само здравето на тялото, но и здравето на ума. Нито една храна не е единственият отговор, но трябва да се образовате, да четете етикетите и да избирате пресни плодове. Свежите плодове винаги ще подкрепят ума ви, защото те поддържат тялото ви, а всичко работи в унисон.

Научете кои храни да добавите във вашата чиния за по-добро здраве на мозъка.

Боровинки

Боровинките не са само добра съставка в кифличките - последните проучвания също показват, че те могат да помогнат за предпазването от промените в мозъка, свързани с възрастта, и дори болестта на Алцхаймер. Боровинките са пълни с антиоксиданти, които поддържат здравето на мозъка и цялостните когнитивни способности. Антиоксидантите предотвратяват стареенето, като унищожават свободните радикали, които причиняват по-голямата част от щетите в процеса на стареене. Натрупването на свободни радикали води до стареене на клетъчното ниво във всичките ви органи, включително и в мозъчните клетки.

Черен шоколад

Онези, които обичат сладко, ще се зарадват. Няколко проучвания показват, че какаовите флаваноли, които се откриват в тъмния шоколад, допринасят за подобряване на мисловните умения и при здрави възрастни, и при по-възрастни хора с леко когнитивно увреждане. Освен това е доказано, че флаванолите намаляват кръвното налягане и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Докато учените все още се опитват да разберат как флаванолите засягат човешкия мозък, със сигурност няма да навреди да се яде по малко от време на време. Просто се уверете, че не ядете твърде много закупени от магазина тъмни шоколади, тъй като това може да доведе до наддаване на тегло. Какао флаванолът в неговата минимално обработена форма, като какао на прах, може би е най-добрият избор.

Ядки

Ядките са пълни с протеини, витамини и минерали, а някои имат омега-3 мастни киселини, които са полезни за мозъка и сърцетп. Омега-3 са част от мембраната на невроните и участват в сигнализирането. Те са необходими и за растежа на невроните и пластичността и дори могат да се борят промените, свързани с възрастта. Тялото не произвежда омега-3 само - можете да ги получите само чрез диета. Орехите са чудесен източник на омега-3, но внимавайте с размера на порцията, тъй като ядките са с високо съдържание на калории.

Зелен чай

Зеленият чай на практика не е храна, но ще искате да започнете да го пиете, щом научите за ползите за мозъка. Изследване, публикувано през 2014 г., установява, че при здрави мъже екстрактите от зелен чай могат да подобрят връзките в мозъка, подобрявайки когнитивните способности, особено при задачите на работната памет. Плюс това, богатото съдържание на флоаноиди и антиоксиданти на зеления чай е чудесно за цялостното ви здраве.
 
 

Може да използвате

ГИНКО АКТИВ®
За по-добра памет, концентрация и кръвооросяване!

Виж още

Здравните проблеми за които очите подсказват! /Част 2/
17.05.2018 г.
Проблеми с очите, могат да характеризират определени симптоми за заболяваня на вашето тяло. Не ги пропускайте и потърсете помощ! 
зелен чай, мозък, хранене, Здравословно, ядки, боровинки, тегло,

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1547950850', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
Джинджифилът - здравословното чудо на света
18.01.2019 г.
Артрит – кои храни да консумираме и кои да избягваме / част 2 /
Артрит – кои храни да консумираме и кои да избягваме / част 1 /
14.01.2019 г.
Проблемите с бъбреците се обострят през зимата
09.01.2019 г.
Джинджифилът - здравословното чудо на света
18.01.2019 г.
1070 прочитания
Артрит – кои храни да консумираме и кои да избягваме / част 1 /
14.01.2019 г.
238 прочитания
Артрит – кои храни да консумираме и кои да избягваме / част 2 /
324 прочитания
Проблемите с бъбреците се обострят през зимата
09.01.2019 г.
242 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
314 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
276 гледания
zazdraveto.bg