3 неща в гардероба на всяка жена, които са вредни за здравето – Част 1

07.03.2018 г.
177 прочитания
0 коментара
Виж още
Има ли връзка между съня и рака?
06.03.2018 г.
Пет зимни здравни мита
01.03.2018 г.
Студът – рискове, хранене, алкохолът помага или вреди?
28.02.2018 г.
Сега може да ни се струва абсурдно, че жените в миналото са носили корсети и са страдали в името на модата и красотата, но днес нещата не са много по-различни. Вече не пристягаме талиите си и не затрудняваме дишането си с корсети, но пък си имаме модерна версия на убийствените трендове – ултра високи токчета и оформящо бельо.

Немалка част от случаите в спешното отделение са жени „жертви на модата“. Реалността е, че днес жените все още носят неща, които са не просто неудобни, но и опасни и могат перманентно да навредят на телата им. Но това не означава, че трябва непременно да се отървете от любимите си неща в гардероба. За щастие има начин да изглеждате добре , без да жертвате здравето си.

Високи токчета

Наричат ги "убийствени токчета", защото ако не ги носите правилно, точно така ги чувствате. Според едно проучване, студентките, които носят обувки с 8-сантиметрови токчета или повече по-често от три пъти седмично, развиват слабост и дисбаланс в глезените, което ги поставя в по-голям риск от нараняване на глезена. Ако сте предразположени към Hallux valgus (изпъкнали кокалчета на палците на краката), колкото повече носите токчета, толкова по-вероятно (и по-рано) е да развиете тежка форма на заболяването.

Изненада: може да носите много високи токчета без да нараните краката си.

Какво да направите?
  • Редувайте – Не носете високите си обувки цял ден. Ако можете, вземете си чифт ниски обувки за пътуването до работното място или за обяд. Не носете един и същи чифт токчета всеки ден, така че краката ви да не приемат тяхната форма.
  • Направете някои промени – Добавете възглавнички за петите, стелки за поддържане на свода, ако има нужда, и силиконови възглавнички, за да не се плъзга напред кара ви.
  • Разтегнете – След дълъг ден от носене на токчета, няколко прости разтягания могат да ви предпазят от болки в краката. Опитайте да завъртите топка за тенис назад и напред под крака си или дръпнете пръстите си с кърпа, за да разтегнете прасците.
  • Внимавайте какво купувате – Само защото можете да си купите чифт обувки, не означава, че трябва да го направите. Ако например имате широко стъпало, заострените отпред „котешки“ токчета не са най-добрият вариант. Няма смисъл да си ги купувате, защото няма да са ви удобни. Опитайте обувки с платформи, защото така ще можете да носите по-висок ток и да ви е удобно, или обувки с каишки отпред, за да предотвратите плъзгането на стъпалото напред.

Може да ви помогне

НЕОСТАВИТ ® М
При артрози, артрити, травми на ставите, костите, сухожилията
СТАВЕН КОМПЛЕКС НЕОФЛЕКСИН
При проблемни стави, хрущяли, сухожилия

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1522353051', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });
9 причини да не получавате достатъчно сън – Част 2
29.03.2018 г.
2 прочитания
9 причини да не получавате достатъчно сън – Част 1
27.03.2018 г.
36 прочитания
Какво трябва и какво не трябва да се яде, за да се съхрани здрав умът и силна паметта?
27.03.2018 г.
100 прочитания

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
160 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
120 гледания
zazdraveto.bg