10 неща, които очите ви се опитват да ви кажат – Част 2

17.05.2018 г.
202 прочитания
0 коментара
Виж още
Кога да се тревожим при болки в гърдите
16.05.2018 г.
3-дневен летен детокс с чай
15.05.2018 г.
Хидратирайте тялото си с тези плодове и зеленчуци
14.05.2018 г.
Освен проблеми свързани със здравето на окото, определени симптоми на очите могат да сигнализират и за други състояния като автоимунно заболяване или хипертиреоидизъм. Прочетете, за да научите за пълния обхват на здравните проблеми, които очите ви може да се опитват да ви посочат, за да можете да ги предотвратите или диагностицирате навреме.

Диетата ви може да е с прекалено високо съдържание на холестерол

Докато много подутини по клепачите са безвредни, например ако имате ечемик от запушени мастни жлези близо до миглите, някои бучки може да означават, че имате по-сериозен здравословен проблем. Ако бучките на клепачите ви са жълти, това може да означава, че имате ксантома, състояние на кожата, което се характеризира с натрупване на мазнини под повърхността на кожата. Това състояние е по-често срещано при по-възрастни хора с високи нива на холестерол в кръвта и тези жълти бучки могат да се появят и на други места по тялото. Посъветвайте се с вашия лекар, ако върху клепача се появи жълта бучка.

Може да имате имунно разстройство

Имате ли сухи очи, които са чувствителни към светлина? Това е симптом на синдрома на Сьогрен, имунно разстройство, за което се заговори по медиите, когато тенис звездата Венера Уилямс бе диагностицирана. С автоимунно разстройство тялото ви погрешно атакува собствените си клетки и тъкани. При синдрома на Сьогрен, имунната ви система първо се насочва към жлезите, които правят сълзи и слюнки, поради което имате сухи очи. Посетете вашия лекар възможно най-скоро, за да обсъдите симптомите си.

Може да получавате мигрена

Случвало ли ви се е някога да имате замъглено виждане, светкавици, слепи петна, блещукащи светлини или проблеми с гледането на екрана на компютъра и да се чудите какво става? Ако това е било последвано от мигрена, вероятно сте изпитали само очна мигрена. Това изкривяване на зрението е ранно предупреждение за това какво следва. Следващия път обърнете внимание на предупреждението и си направете почивка от всички екрани и вземете болкоуспокояващо. Ретиналната мигрена е по-сериозна и включва краткотрайно намалено зрение или слепота в едното око. Това може да предхожда или да придружава главоболие. Веднага посетете лекар, ако имате загуба на зрението в едното око.

Може да имате проблеми с щитовидната жлеза

Изпъкналите или издути очи могат да бъдат знак за сериозно здравословно състояние, като имунно разстройство, болест на Грейвс, когато щитовидната жлеза произвежда твърде много тироиден хормон. Може да се окаже и признак, че имате хипертиреоидизъм, когато щитовидната жлеза е свръх активна. Може да имате и треперене на ръцете, повишен сърдечен ритъм и повишено кръвно налягане.

Може да ви помогне

ЛИПОМЕЗИН ®
Регулиране и поддържане нормалните нива на холестерол в кръвта

Свързани статии

Подобрете зрението си с тези лесни съвети
09.05.2017 г.
10 неща, които очите ви се опитват да ви кажат – Част 1
03.05.2018 г.
Висок холестерол, мигрена, щитовидна жлеза,

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай
"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1528177038', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });

Последни с видео

Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето
08.12.2016 г.
211 гледания
Мийте яйцата преди употреба при съмнение за салмонела
03.11.2016 г.
161 гледания
zazdraveto.bg