Здравните проблеми за които очите подсказват! /Част 1/Когато очен лекар или офталмолог погледне в очите ви, тя или той може да идентифицира проблеми, свързани със здравето на окото, като глаукома и катаракта, но също може да разбере дали вашата диета не е здравословна, дали имате имунно разстройство, както и дали диабетът ви се управлява правилно. Прочетете, за да научите за пълния обхват на здравните проблеми, които очите ви може да се опитват да ви посочат, за да можете да предотвратите или да се справите с потенциални състояния.

Може да приемате твърде много аспирин
Ако сте дългогодишен потребител на аспирин, той би могъл да допринесе за свързаната с възрастта дегенерация на макулата, според изследване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация. Изследователите проследяват употребата на аспирин и здравето на окото на близо 5 000 възрастни в продължение на повече от две десетилетия и установяват, че обикновеният потребител на аспирин в продължение на 10 години е бил свързан с малко, но статистически значимо увеличение на риска от инцидентна дегенерация на макулата.

Може да ядете прекалено много сол
Време е да оставите солницата и да преминете на пакетирани храни с ниско съдържание на натрий, ако още не сте го направили. Твърде много натрий в диетата ви може да повлияе на шансовете за развитие на субкапсуларна катаракта, смятана за най-сериозния вид, според изследванията. Голямо австралийско проучване, публикувано в Американския вестник "Епидемиология", установява, че има ясна връзка между високия прием на натрий в диетите на индивидите и развитието на задна субкапсуларна катаракта.

Може да сте изложени на риск от развитие на глаукома
Според едно проучване жените, които използват перорални контрацептиви, могат да бъдат изложени на повишен риск от развитие на глаукома. Изследването установява, че жените, които използват орални контрацептиви в продължение на поне три години, са два пъти по-склонни да бъдат диагностицирани с глаукома в сравнение с тези, които са използвали перорални контрацептиви за по-малко от три години или които не са приемали хапчета за контрол на раждаемостта изобщо. Тъй като глаукома е втората водеща причина за слепота, това проучване може да предизвика притеснение, но имайте предвид, че данните са събрани от проучване, при което участниците сами са докладвали, а не от контролиран опит. Здравните експерти казват, че са необходими повече изследвания, но съветват жените, които приемат контрацептиви да ходят на годишни очни прегледи, да обсъждат лекарствата, които приемат с очния си лекар и веднага да съобщават за промени в зрението на своите лекари.

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай