Ябълката и зеленият чай - в топ листата на най-полезните за здравето

Класациите на полезните за здравето храни са многобройни, в много от тях препоръчваните продукти се застъпват. С информация за най-здравословните храни се ангажира и  списание "Forbes". По-различна от останалите публикации е изразената позиция по отношение на месото, което също заема място сред най-необходимите и здравословни храни. 
Ябълката, чиято целителна сила е проверена през хилядолетията, е на върха на листата на полезните за здравето храни. Лукът и чесънът се препоръчват на всички, които се грижат за своето дълголетие. И естествено сред напитките палмата на първенството държи елексирът на здравето - зеленият чай. 

Установено е, че ягодите, орехите и бобовите храни сe включват трайно и  почти ежедневно в менюто на дълголетниците, отбелязва РИА "Новости". 
 А сокът от нар, съдействащ за понижаване на кръвното налягане и борбата с раковите клетки, е определен за "природна виагра". "Forbes" опровергава негативното отношение на редица автори на популярни в света диети към месото, твърдейки, че натуралното животинско месо, отгледано на зелените пасбища, е един от най-здравословните и необходими за живота на човека продукти.

Прясното мляко и яйцата, а също така уловената в океана, а не отгледана в рибарници, сьомга също доставят жизнено важни компоненти за човешкия организъм. Списанието припомня, че в света няма "лоши" зеленчуци, отбелязвайки особено питателната ценност на зелето, независимо дали става дума за обикновено, брюкселско или броколи.

Всички изброени продукти трябва да се консумират в прясно състояние, като се подлагат на минимална обработка, за да се запазят целебните им свойства, съветват от "Forbes".
 
Източник: Превод и редакция „zazraveto.bg”

Виж още

Червено вино срещу поликистозните яйчници
Червено вино срещу поликистозните яйчници
04.11.2016 г.
аша червено вино на ден може да осигури защита на жените срещу често срещан хормонален проблем, който затруднява зачеването, предаде  БТА, като се позова на публикация във в. "Дейли експрес". В нея е цитирано американско изследване. 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай