Възпалени, болезнени и кървящи венци - какво да правим

11.04.2017 г.
1619 прочитания
0 коментара

Проблеми, които може да възникнат


Ако венците кървят при миенето им с четка, проблемът не бива да се подценява.  Това е ранен показател, който сочи за възпаление на венците (гингивит) или начално възпаление на пародонта (пародонтит). Ако имате болки и възпалените места кървят (венците), това е вероятен сигнал, че в устата се развива възпалителен процес, който се предизвиква от активно размножаващите се болестотворни бактерии. Сериозните проблеми започват най-напред с кръвотечение от венците при почистване на зъбите. Те кървят, а в следващия етап те се възпаляват.
  
Много важни правила за поддържане на здравето на устната кухина са нарушени, за да се създадат предпоставки за развитието на болестотворните микроорганизми, способни да нанесат вреда на здравето на меките тъкани, излишък на зъбен камък, както и да станат отлична среда за размножаване на бактериите. Освен това всяка незначителна допълнителна травма може да доведе до възпаление на меките тъкани.

Епизодичното кървене около отделни зъби често е знак, че трябва те да се почистват с повече внимание. Мисълта, че спирането на четкане ще предотврати кървенето, само би довело до задълбочаване на инфекцията. За да се преодолее това състояние е необходимо да се отстрани, образувалият се слой плака, в противен случай лечението на венците е невъзможно А  това е възможно с четка за зъби, други приспособления за орална хигиена и някои допълнителни концентрати за редовно жабурене.  Тъй като, ако не се вземат навреме мерки, това може да доведе до тежко възпаление на пародонта и други сериозни стоматологични проблеми.


За какво да внимаваме


За някои хора възпалението на венците, подуване на меките тъкани и кървенето са само неприятна и неочаквана изненада, на която дълго време не обръщат внимание. Оправданията са - много ангажименти,  работа, деца.  И се замислят едва тогава, когато има сериозни последствия, дори гнойни възпаления и изпадане на зъбите. Здравето на венците се нуждае от постоянни грижи, тяхното състояние много зависи и от общото здраве на организма и от това как и с какво им помагаме. 
Едно от важните неща е  как се храним. Организмът трябва да получава редовно храни, богати на калций - нискомаслено прясно и кисело мляко и други млечни продукти. Да се  консумират повече сурови плодове и зеленчуци, които има способността сами да почистват зъбите - ябълки, моркови, както и богатите на витамин С  цитруси, броколи, киви. Разбира се, добре е да се избягват меките сладки храни, които се почистват много трудно и създават добри условия за развитието на вредните за зъбите бактерии.

Понякога, дори много често, особено при възрастните хора, на човек му се случва да се сблъска с неприятния феномен афти (язвички) в устата. Това са неголеми, но много неприятни ерозии на венците и на езика. Те имат сив, бял, дори червеникав оттенък. При възникването на афти, се увеличава слюноотделянето. Не е опасно заболяване, но е много неприятно и болезнено с предизвиканото възпаление и болка, особено при хранене и при почистване на зъбите.
  


Решението за добра устна хигиена


Много важно за доброто здраве на венците и зъбите е изплакването им с вода след всяко хранене!!! 
Както и жабуренето с качествени екстакти от билки сутрин и вечер след измиване на зъбите. Това важи не само при вече възникнали проблеми, но и за профилактика на оралните заболявания.  Жабуренето с билкови концентрати има много предимства – постига се не само по-добра хигиена, но се облекчава сърбежът, дразненето, зачервяването, болката на венците, изчезват афтите. Ускорява се процесът на заздравяване.

Подходящ за тази цел е природният продукт - МАТСАН ДОЙЧ Р, създаден на базата на концентрати от българските билки смрадлика, градински чай и мента пиперита.  
МАТСАН ДОЙЧ Р е натурален природен лек за жабурене, разработен на базата на синергичното действие на комбинацията от концентратите на тези 3 билки, богати по състав на танини и флавоноиди.  Концентрираният разтвор стяга венците, успокоява болката, спира кървенето. Действа безотказно  и срещу афти и инфекции по лигавицата. Въздейства добре и при възпаления от неудобни протези, мостове, коронки. Матсан Дойч Р може да се ползва и за поддържане на хигиената на устната кухина.

ЗА ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН:
МАТСАН ДОЙЧ Р
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ПОРЪЧКИ НА ☎: +35932588619, +359884324992

Източник: Превод и редакция - София Стойчева

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай