Вода с лимон - ползи от комбинациятаПиенето на тази вкусна напитка е лесен начин да подобрите здравето си.
Когато животът ти поднесе лимони, сложи ги във водата си! Сокът от свежи лимони с вода е освежаващ начин да поддържате здравословен начин на живот. Този плод съдържа хранителни вещества, които са от изключително значение за здравето. Тази напитка е вкусна, нискокалорична и хидратираща. Ето още пет ползи на водата с лимон.

Подобрява качеството на кожата
Витамин C играе изключително важна роля в здравето на кожата. Всеки човек в тялото си има протеин, познат като колаген, който подпомага поддържането на еластичността на кожата. Когато увеличите приема си на витамин C, давате на тялото си правилните нутриенти, от които се нуждае, за да поддържа кожата ви здрава.

Подпомага храносмилането
Всяка сутрин преди да сложите каквото и да е в корема си, пийте чаша топла вода с лимон, за да активирате храносмилателната система. Лимонената киселина, която се намира в лимоните, допълва естествените ви стомашни киселини, които помагат за разграждането на храната. Приемането на тази топла напитка действа и като леко слабително, което насърчава редовното ходене до тоалетна.

Поддържа имунната система
Витамин С също така поддържа имунната система здрава. Когато имунната ви система функционира оптимално, вие сте по-малко чувствителни към инфекции и обикновена настинка. Увеличаването на приема на витамин С ще ви помогне да изградите и да поддържате имунитета си, което в крайна сметка ще ви предпази от заболяване. Добавянето на лимон към водата е лесен начин да увеличите приема на витамин С и да защитите здравето си.

Предотвратява камъните в бъбреците
Лимоните са с високо съдържание на лимонена киселина, което помага да се предотврати образуването на камъни в бъбреците. Въпреки че не е доказано, изглежда, че лимонът повишава нивата на цитрата в урината. Нивата на цитрата могат да играят роля в развитието на камъни в бъбреците. Колкото по-ниско е нивото, толкова по-голям е шансът за развитие. Ето защо се смята, че тъй като лимоните повишават нивата на цитрата, шансовете за камъни в бъбреците се понижават.

Подобрява вкуса
Ако ви е трудно да пиете достатъчно вода, добавянето на лимон към нея е чудесен начин да я направите по-вкусна. Може да проявите въображение и да добавите и други плодове като зелен лимон, резенчета портокал или ягоди. Ако ви е прекалено кисело, добавете малко мед. Ключът е да пиете вода през целия ден, независимо какво слагате в нея, за да сте постоянно хидратирани.

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай