Вижте колко много ползи носи за здравето ходенето на бос крак

04.11.2016 г.
127 прочитания
0 коментара
По света все още има примитивни племена, които бягат на дълги разстояния боси или обути с „минималистични“ сандали. При приземяването на ходилото те не набиват пета, а стъпват първо на пръсти и след това на цяло ходило. Това е естественият начин за ходене и бягане – на бос крак или обути с възможно най-леки „босоноги“ обувки.

Ако в продължение на няколко месеца положите усилия да си създадете по-естествени навици, ще забележите, че стойката ви се е подобрила, а ставите ви болят все по-малко. Също така ще ви се подобри кръвообращението и малко по малко ще изчезне проблемът „студени крайници“.
 
Босото ходене ни помага също да се заземим. „Да се заземиш“ означава да се свържеш с енергиите на земята чрез ходене, седене или спане на открито в директен контакт с нея. При такова общение с повърхността на земята тялото на човек е залято от отрицателно заредени електрони и се изравнява със същото ниво на електрическа енергия като на земята.
 
Заземяването има следните ползи:
 - Намалява на възпалението чрез обезвреждане на излишните положителни електрони
 - Намалява на хроничната болка
 - Подобрява съня
 - Увеличава енергията
-  Намалява стреса и подпомага спокойствието чрез намаляване на хормоните на стреса
 - Нормализира биологичните ритми, включително сърдечния ритъм
 - Подобрява кръвното налягане и кръвния поток
 - Облекчава напрежението в мускулите и главоболието
 - Намалява менструални и хормонални смущения
 - Ускорява оздравяването – използва се също, за да се предотвратят рани от залежаване
 - Може да премахне неразположения при часова разлика
 - Съкращава времето за възстановяване от травма или спортна дейност
 - Намалява или премахва хъркането
 
Пролетта почти дойде, използвайте всеки слънчев ден и се разхождайте боси поне по 30 минути на ден. Може да правите това дори в парка – вярно, не е особено разпространена практика, но не е и забранено. А когато земята се затопли достатъчно, разходете се извън града и опънете палатка на някоя поляна. Старите български традиции гласят, че на земята можем да спим през месеците, в чието име не присъства буквата „р“ – иначе казано, от май до август.
Източник: Портал 12 (portal12.bg)

Виж още

12 полезни йога практики за защита срещу манипулация
12 полезни йога практики за защита срещу манипулация
03.11.2016 г.
В практикуването на йога всяка поза, даже и най-трудната, трябва да се изпълнява спокойно, с търпение и без усилие. Йогите не могат да бъдат манипулирани. Тялото и съзнанието им са в хармония. Струва си да се поучим от техните възгледи за живота. Те са формулирани като 12 природни закони, които можете да използвате, за да се предпазите от манипулиране.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай