Трите най-големи мита за слънцезащитните продукти, на които трябва да спрете да вярвате

18.07.2017 г.
103 прочитания
0 коментара

Дерматологът д-р Уитни Боу провежда експеримент с различни SPF продукти, за да разбере дали нещата, които вярваме за тях са всъщност верни. В своя експеримент тя използва UV светлина, за да сканира и да тества за вреди по кожата, причинени от неефективно и неправилно нанасяне на SPF продуктите. Вижте кои са митовете, на които трябва да спрете да вярвате още сега, за да се уверите, че кожата ви ще си остане здрава и предпазена по време на летните месеци.

Можете да използвате стар слънцезащитен продукт
Може да си мислите, че можете да използвате слънцезащитния си крем от миналата година, за да спестите пари, но в интерес на истината по-старите слънцезащитни продукти всъщност не са безопасни за ползване. Слънцезащитните кремове и лосиони обикновено са годни за употреба само за три месеца, когато се съхраняват на студени и сухи места. Но вие носите слънцезащитния си крем на плажа или басейна и го оставяте в жегата, което е причина ефективността му да намалява с времето. Проверете срока на годност на опаковката и си направете услуга и си купувайте нов слънцезащитен продукт всяка година, за да сте сигурни, че ще получите най-добрата защита срещу UV лъчите.

SPF над 30 не е ефективен
Доказано е, че слънцезащитен фактор 30 блокира 97 процента от UV лъчите. Всичко над 30 не е значително по-добро и няма по-големи ползи. Всичко обаче зависи от това как нанасяте продукта. Ако не нанесете правилното количество SPF 30, може да получите ефекта само на SPF 15 на тялото си. Подобно на това, ако нанесете SPF 50, накрая може да се окаже, че сте защитени като с SPF 30. Изборът на по-висок фактор се препоръчва, за да си осигурите повече гъвкавост при нанасянето на продукта, за да получите максимална протекция. Трябва да използвате количество колкото една ракиена чаша и да го нанасяте навсякъде по кожата на всеки час или два.

Ако носите грим със слънцезащитен фактор, не се нуждаете от никаква друга защита
По-голямата част от фон дьо тените днес имат някакъв слънцезащитен фактор във формулата си. Само че този фактор не е достатъчно висок, за да предпази кожата ви от вредното влияние на слънцето. В интерес на истината, ще трябва да използвате седем пъти повече фон дьо тен, отколкото по принцип нанасяте, за да получите количеството SPF, което се рекламира на опаковката. Затова най-добре нанесете базисен слой слънцезащитен крем под грима. Това ще предпази нежната кожа на лицето от вредата на UV лъчите и ще забави стареенето.
 

Виж още

Яйца и броколи се борят с рака
17.07.2017 г.
6 яйца седмично намалява риска от рак на гърдата с 44%, а чаша броколи на ден ще ви предпази от редица ракови заболявания, особено рак на белия дроб, стомаха, дебелото черво и ректума
Подобрете здравето си за седем дни
14.07.2017 г.
Ето един прост седемдневен план, който ще ви помогне да поемете по пътя към по-добро здраве. Той е лесен за следване и може да се промени според нуждите на всеки, като се следват следните съвети

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай