Тайните за вечна младост на японците

04.08.2017 г.
178 прочитания
0 коментара
На този малък остров в Тихия океан мъжете и жените се гордеят с най-високата продължителност на живота в света и с най-високите нива на оцеляване за рак на белите дробове и шийката на матката. Всъщност южната префектура на Окинава има най-висока концентрация на хора на 100 години или повече. Ето как го правят японците.
  1. Нато 
Лепкава паста, която се прави като се добавят здравословни бактерии към леко сготвена соя и се остави да ферментира, нато е храна богата на ензима натокиназа, който намалява риска от съсиреци на кръвта и подпомага разграждането на плаката, свързана с болестта на Алцхаймер. Ферментацията концентрира силата на здравословните растителни естрогени, открити в соята, и ги превръща във форма, която телата ни могат да използват по-лесно, което прави нато по-здравословно дори от тофу или соево мляко. В Япония хората често хапват нато на закуска, като го сервират върху ориз и с яйце отгоре. Можете да го намерите в магазините за здравословни храни или онлайн.
  1. Зелен чай матча
Този невероятен зелен чай е под формата на пудра и притежава свойства, които облекчават стреса, полезни са за сърцето и се борят с депресията. В Япония матчата се консумира по няколко пъти на ден и редовно се сервира на гости. Ритуалът на наслаждаване на чая и предлагането му на посетителите във вашия дом осигурява още една полза за здравето - време за почивка през деня, през което да се отпуснете и да се насладите на нещо, което е добро за вас. Вземете си матча от магазина за здравословни храни, добавете една чаена лъжичка към чаша гореща вода, разбъркайте и споделете с приятели и близки.
  1. Водорасли
Водораслите са мощна храна за борба с остаряването. Пълни с най-широката гама минерали от всяка известна на земята храна, както и с много противовъзпалителни витамини от В групата, водораслите се приветстват за свойствата си против бръчки. И то толкова много, че често са съставка в скъпи кремове против бръчки. Но най-ефективни водораслите са в чинията. Осигурете си полезни вещества и вкус, като добавите водорасли в супата, смутито или ги ядете самостоятелно.
  1. Икигай
Тази тайна не можете да си я купите от магазина, но можете да я практикувате вкъщи. Икигай означава „това което ти дава чувство за цел и посока“ и в Япония то често придобива формата на грижа за друг живот, като градинарство. Чрез отдръпването на вниманието от себе си и вашите проблеми и обръщането му към благополучието на друга форма на живот - от домашен любимец до петуния - вие пускате вътрешните тревоги и намирате удоволствие в помагането на другите. Отделете си време, за да разберете кои дейности са важни за вас и ги направете свой приоритет. Ако не се сетите за нищо, вземете си един малък бонзай. Ще се почувствате добре, докато се учите как да се грижите за него и когато видите, че вниманието, което му отделяте го кара да цъфти.
 

Виж още

Естествени методи за облекчаване на симптомите на менопаузата
03.08.2017 г.
Менопаузата, периодът в живота на една жена, когато месечният ѝ цикъл спира, обикновено започва след  45-годишна възраст. „Промяната“, както често се нарича, се случва, когато яйчниците спрат да произвеждат естроген и протоестроген. Симптомите на тази промяна могат да са неприятни и чисто предизвикателни, но няма как да получите облекчение, ако не потърсите помощ.
Филия хляб без глутен
Глутен в храните - 5 симптома за непоносимост
02.08.2017 г.
Непоносимостта към глутен има някои признаци, които могат да ви помогнат да разпознаете дали предизвиква необичайни реакции на тялото ви - характеризира с 5 основни симптома.
Плосък корем - полезни съвети
7 трика за плосък корем
01.08.2017 г.
Ако ви е омръзнало да се чувствате подути и подпухнали, днес ще ви разкрием как да изглеждате и да се чувствате добре в няколко прости стъпки. Докато редовните диети могат да ви помогнат да свалите тегло от цялото тяло, тези съвети са насочени конкретно към центъра.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай