Тамаринд - ползите на суперхраната /Част 2/
Подобрява функцията на нервната система
Един от най-значимите витамини в тамаринда е В комплекс. Тиаминът, важна част от семейството на витамин В, се намира в големи количества в тамаринда. Тиаминът е отговорен за подобряването на функцията на нервната система, както и за развитието на мускулите, което може да ви помогне да останете активни, да поддържате рефлексите си и да бъдете здрави и силни.

Подпомага отслабването
Едно от уникалните съединения, които могат да бъдат извлечени от тамаринда, се нарича хидроксицитонова киселина. Тази киселина се свързва със загуба на тегло, тъй като е установено, че потиска ензима в организма, който подпомага съхранението на мазнините. Освен това е известно, че тамаринът потиска апетита чрез увеличаване на нивата на невротрансмитера серотонин. Изследванията в това отношение продължават, но тамариндът показва обещаващи признаци, че може да се използва като добавка подпомагаща отслабването.

Контролира диабета
Наред със способността му да спира натрупването на тегло, той също така възпрепятства ензима алфа-амилаза, който спира абсорбцията на въглехидратите. Една диета богата на въглехидрати може да увеличи шансовете за неконтролирани нива на глюкоза и инсулин, което е най-големият проблем за хората, страдащи от диабет. Тамариндът може да ви помогне да наблюдавате и контролирате тези колебания. Освен това тамариндът е богат на магнезий, което допълнително може да помогне за облекчаване на диабета.

Действа противовъзпалително
Лупеолът, който се намира в тамаринда, притежава противовъзпалителни и противоракови свойства, според проучване, направено в университета Уисконсин-Медисън. Етеричното масло от тамаринд е свързано с редица противовъзпалителни способности, включително намаляване на болката и възпалението на ставите, артрит, ревматични състояния и подагра. Също така намалява дразненето на очите, една от най-честите форми на което е конюнктивитът. Тамариндът показва определени успокояващи и противовъзпалителни способности и следователно се използва в много билкови лекарства за възпаление.

Подсилва имунитета
Антиоксидантните свойства на тамаринда, както и големите количества витамин C, които съдържа, го правят чудесен начин да подсилите имунната си система и да си подсигурите дългосрочно здраве, като се предпазите от микробни и гъбични инфекции. Също така намалява появата на паразити в организма поради антисептичните си и антимикробни ефекти. Той е свързан с елиминирането на чревните глисти при деца в тропически райони, където се отглежда тамаринд.

Предупреждение: Тамариндът понижава кръвното налягане и разрежда кръвта, което може да затрудни спирането на кървенето, ако нещо се случи. Ако приемате аспирин или други разредители на кръвта, бъдете внимателни и не поемайте прекомерно количество тамаринд.
 
"Верният път към здравето"
Здравето е най-добрият подарък, който ви е даден!!! Затова си заслужава да намерите правилния начин да го поддържате. Следете нашия сайт, където екипът на "За здравето" ще ви помогне с още полезни съвети:
  • Камъните в бъбреците. Причините за поява и начини за предпазване /Част 2/ 

Може да използвате

Хранителни добавки ИМУНОГАРД ®
ИМУНОГАРД ®
Мощна подкрепа на имунната система!
Хранителни добавки за подсилване на имунната система - Витамин с + Пчелно млечице
ВИТАМИН С + ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ
Мощен комплекс за засилване обмяната на веществата и укрепване, физическа сила и издръжливост на организма!

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай