ТОКСИНИТЕ, НАТРУПАНИ ПРЕЗ ЗИМАТА, РАЗБОЛЯВАТ ОРГАНИЗМА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

29.03.2017 г.
110 прочитания
0 коментара
Температурни промени, които са характерни за пролетта, подлагат организма на сурово изпитание и по този начин той става по-малко устойчив на вирусите. Освен това, тъй като зимният период не благоприятства очистването от токсините, а дори напротив, организмът е претоварен и работи при ниски обороти.
За да възвърне формата и тонуса си е препоръчителен прием на пчелно млечице или витамини, за да се пречисти тялото. Разбира се, може да се направи и консултация с лекар.
По време на смяната на сезоните и симптомите на атрозните заболявания се усещат по-силно, тъй като ставите са чувствителни към температурните промени. През пролетта и есента много често и по-силно човек чувства артрозните болки, а те могат да бъдат облекчени с приема на продукти, които имат в състава си хондроитин и глюкозамин, две естествени хранителни добавки, които действат изключително благоприятно за доброто здравословно състояние на хрущяла, намалявайки възпалението.
В китайската медицина пролетта се свързва с черния дроб. С идването на пролетта черният дроб разгръща една енергия, която е необходимо да се насочи правилно, поради риск от появата на негативни ефекти: депресия, безсъние, нервност, гняв и т.н. Препоръчва се детоксикиращ курс на базата на  глухарче или черна ряпа.
Ако се помогне на черния дроб в този период, това ще улесни неговата почистваща функция и ще му позволи да съхранява по-лесно витамините (A, D, К, Е), от които тялото ни се нуждае.
И костите са по-уязвими към края на зимата. Различните излишъци, приети през зимата, са концентрирали всички видове токсини в организма и това не му позволява да синтезира витамините правилно. Липсата на светлина пък определя недостиг на витамин D, който се използва да се свързва с калция, за да се осигури здравината на костите.
Пролетта ще даде възможност, благодарение на повечето светлина, да се повишат нивата на витамин D. Излагането на първите слънчеви лъчи е препоръчително, при условие в адекватна защита да се предпазва кожата от допълнителните вредни ефекти.


 
Източник: Превод и редакция: София Стойчева

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай