Студената вода „гори“ калории, изглажда бръчките

22.01.2018 г.
161 прочитания
0 коментара

"Студената вода е добра за здравето!". Много вярно е това верую на нашите баби. Но студената вода също е много полезна и за красотата! Ето няколко трика, които ще ни помогнат да бъдем по-хубави и в по-добро здраве.

Стяга порите на лицето.
Ако се почиства лицето всяка сутрин със студена вода, тази процедура стяга порите. Ако не използвате сапун за лицето си сутрин, просто го наплискайте със студена вода.
Сутрин очите често са подути, а кожата е бледа. Студената вода ще помогне да спаднат неприятните отоци и ще засили циркулацията на кръвта под кожата, за да възвърне тя
цвета си!
Съюзник против бръчките.
Ако плискаме лицето си със студена вода сутрин и вечер, това спомага за затягане на кожата, която има тенденция да се отпуска и така с възрастта се образуват бръчки.
Реактивирайте кръвообращението!
Добре известно е, че студената вода активира кръвообращението! Това е необходимо и наистина полезно, защото органите на нашето тяло трябва да получат кръв, за да функционират правилно.
Гори калории!
Всъщност, вземайки студен душ, тялото ви изгаря калории. Тъй като температурата на тялото пада под границата от 37 °, то се опитва да се затопли, като осигурява енергия, което ще ви накара да изгубите няколко калории.
Заздравява на тялото.
По същия начин, както и върху лицето, чрез активиране на кръвообращението, студената вода ще укрепи кожата. Всъщност, студът ще генерира "вазоконстрикция", т.е. кожата ще се свие и съдовете ще се затегнат. Идеално за тези, които започват да забелязват разширени вени по краката си!
Укрепва имунната система.
Студената вода помага значително да се борим срещу инфекции и заболявания (като настинки, грип). Всъщност, тя принуждава тялото да пребори тази необичайно ниска температура, създавайки Т-лимфоцити, които се борят срещу бактериите.
Успокоява раздразненията.
Ако страдате от възпаления, като екзема или други кожни алергии, прекарайте засегната зона под студената вода, ако има сърбеж или болка.
Накарайте косата да блести.
Това не е само легенда. Студената вода полира косата. Не е необходимо да се прилага лимон, който я изсушава, а е достатъчно само да я облеете със студена вода! Ако не можете да издържате на студа по време на ползването на шампоана, просто изплакнете косата си със студена вода в края на миенето.
Отпуснете къдриците.
Всички, които имат къдрава коса, трябва да знаят, че студената вода ще изглади влакната на косата. Това позволява да имате красиви букли, но без ситни къдрици!
Избягвайте пърхота.
Наистина, миенето на косата с не толкова топла вода (или дори със студена), ограничава дейността на мастните жлези, които отговарят за пърхота. Може просто само да направите последното си изплакване със студена вода.

 
Източник: Превод и редакция: София Стойчева, сайт Beauté Futée LE MAG

Виж още

Рискове за сърцето
Зимата увеличава рисковете за сърцето, но останете активни, въпреки температурите
16.01.2018 г.
Човек не бива да се отказва от удоволствията, характерни за зимния сезон, дори, ако има проблеми със сърцето. Разбира се, само, ако тези занимания са съобразени със здравословното му състояние. Диагнозата предсърдно мъждене например, не означава непременно, че се налага затваряне вкъщи и пълен покой. Все още можете да прекарвате времето си на открито и да се занимавате със зимни дейности. Просто, трябва да се знае какви са рисковете за сърцето през зимата и да се спазват някои съвети, както и указанията на лекуващия лекар.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай