Спите с грим - ето какво се случва

27.09.2018 г.
101 прочитания
0 коментара


В края на дълъг и изморителен ден е много лесно да пропуснете някоя стъпка от вечерната си рутина и да си легнете без да измиете лицето си. Но когато спите без да сте премахнали грима си, вредите повече на кожата си, отколкото си мислите. Натрупванията от грим и себум могат да предизвикат появата на акне и пъпки, инфекции, обриви, разширени пори, бръчки, блед тен и повехнал вид на лицето.

Рискувате появата на акне
Ако не почиствате и измивате добре фон дьо тена и коректора си, може да ви се появят пъпки. Гримът запушва порите и тогава бактериите, които са виновни за формирането на акнето, могат да останат в тези пори и да предизвикат появата на пъпки и черни точки.

Гланцовете за устни и червилата често съдържат съставки, запушващи порите, така че и те могат да предизвикат акне. Ако спите с червило, може да се събудите с пъпки и черни точки в зоната около устата.

Може да получите очна инфекция
Ако оставяте спиралата и очната си линия през нощта, това може да доведе до запушване на порите на клепача и неприятен ечемик на очите. Освен това търкането на очите по възглавницата, докато спите, може да вкара грим в очите ви и да причини възпаление или инфекция.

Може да състари кожата ви
Чистото лице позволява на кожата ви да диша и да се възстановява през нощта. Докато спите, мелатонинът в кожата ви се бори с образуването на фини бръчки, а хормоните ви помагат на клетките, които произвеждат колаген, да стегнат и подобрят еластичността на кожата ви. През деня по кожата ви се трупат замърсявания и свободни радикали и ако вечер не я почистите добре, те остават по кожата ви и разрушават колагена. Това причинява бръчки и ви придава блед тен.

Отново си легнах с грим. Какво да направя?
Ако отново сте „съгрешили“, поправете щетите, като се върнете към обичайната си почистваща рутина. Гледайте режимът ви да е простичък, за да може да се придържате към него. Общо взето мийте лицето си за 30 секунди всяка вечер с топла вода и нежен почистващ продукт. Изберете нежен продукт без аромат и с неутрално pH, за да избегнете изсушаването и раздразнението. Добра идея е също да държите кърпички за почистване на грим на нощното шкафче, за да се подсетите, че трябва да почистите лицето си преди лягане. Ако се колебаете какви продукти да използвате, консултирайте се с дерматолог.

"Верният път към здравето"
Здравето е най-добрият подарък, който ви е даден. Затова си заслужава да намерите правилния начин, за да го поддържате. Следете нашия сайт, където екипът на "За здравето" ще ви информира още теми за:
  • да изберем правилните добавки /част 2/ 

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай