Седемте най-добри домашни лека против акне

04.09.2017 г.
192 прочитания
0 коментара

Страдате ли от честа поява на пъпки и акне? Опитайте тези алтернативни домашни рецепти, за да елиминирате акнето от лицето си. Ако състоянието ви не се подобри, най-добре потърсете професионална помощ от сертифициран дерматолог.

Почистване с масло
Миенето на лицето е най-лесния начин да предотвратите пъпките – чистото лице означава по-малко бактерии, които да предизвикат акне. Обаче понякога може да е трудно да премахнем неща като грим и слънцезащитен крем. Опитайте да използвате масло – като кокосово или от жожоба – за да почистите кожата си и да отстраните всичко. Нанесете маслото на суха кожа, а не на влажна, и изплакнете с вода или отстранете с влажна хавлия.

Сода и мед
Сместа от сода и мед ще ви помогне да излекувате акнето си. Содата ще отпуши порите ви, докато медът е антибактериален и противовъзпалителен, което може да намали зачервяването и да почисти кожата. Смесете тези две съставки, нанесете на лицето, оставете за 15 минути и изплакнете.

Аспирин
Салициловата киселина е съставка, намираща се в много почистващи продукти и кремове против акне, но също и в аспирина. Аспиринът е противовъзпалително лекарство, което може да елиминира зачервяването и циститното акне. Натрошете една таблетка, смесете я с вода, докато стане на каша, нанесете на засегнатото място и оставете за 10 минути, след което измийте с топла вода.

Диня
Маската с диня и банан е лесна лятна домашна рецепта против акне. Просто смесете чаена лъжичка намачкан банан и чаена лъжичка сок от диня. Нанесете маската върху лицето и оставете за 15 минути, после изплакнете с топла вода. Продължете да използвате всяка вечер и скоро трябва да забележите резултати.

Ябълков оцет
Ябълчената киселина е основна съставка в ябълковия оцет. Заради анти-гъбичния и антибактериалния си състав, той е много полезен за лечението на кожа увредена от акне и за превенцията на по-нататъшната му поява. За най-добри резултати използвайте малко ябълков оцет като тоник за лице, само не забравяйте да го разредите с вода преди да го нанесете директно върху лицето с памук.

Паста за зъби
Пастата за зъби може да замени крема ви против акне. Сложете малко паста върху засегнатата зона и оставете за 10-15 минути преди да изплакнете. Въпреки че няма научни доказателства, известно е че пастата за зъби изсушава пъпките. Но опитайте с бяла паста, а не с гелообразна.

Не ги стискайте
Стискането на пъпката е най-лошото, което можете да направите с лицето си, защото това може да нарани тъканта около нея. Това не само може да предизвика появата на белег, но също и да разпространи бактериите по-дълбоко в кожата. Вместо това прободете досадната пъпка със стерилизирана игла. Внимателно натиснете иглата върху горната част на пъпката и я плъзнете, за да може тя да се отцеди.
 

Виж още

Дърветата лекуват
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ДЪРВЕТАТА. ИЗБЕРЕТЕ СИ ДОНОР НА ЕНЕРГИЯ
04.09.2017 г.
Лятото и есента са най-подходящото време да увеличите жизнената си енергия и да се отървете от заболяванията без никакви лекарства. Просто не бъдете мързеливи и се опитайте всеки ден да отидете до най-близкия парк или дори до гората, когато това е възможно.
 
9 начина да се събудите щастливи (без кафе)
30.08.2017 г.
Ако ви е трудно да се събуждате сутрин или сте кисели, когато го направите, една здравословна сутрешна рутина може да подобри настроението ви и да ви направи по-продуктивни за целия ден. Вижте как да се събуждате винаги щастливи

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай