С КАКВО ДА СЕ ХРАНИМ ПРЕЗ ЗИМАТА, ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ

12.12.2016 г.
101 прочитания
0 коментара
Зимата пристигна, водейки след себе си множество неудобства: умора, нисък дух и вируси от всякакъв вид. За щастие има храни, които могат да помогнат да останем във форма през целия сезон и да адаптираме организма към зимните студове.
За да се борим успешно с умората и зимните вируси, най-добрата поддръжка оказват витамините. Залагайте най-вече на сезонните плодове и зеленчуци, които имат високо съдържание на витамини! Портокалите, клементините и кивито снабдяват организма с достатъчно количество витамин С. В случай на инфекция този витамин намалява интензивността на симптомите и позволява на организма да се излекува по-бързо.
Впрочем, спазвайте добрата формула „да се изяждат по 5 броя плодове и зеленчуци всеки ден“ и това ще ви е достатъчно да се заредите с витамини. Тогава няма да е необходимо да взимате таблетки с витамини или, ако все пак има нужда от допълнително количество, то да е в разумни граници, тъй като излишъкът на витамини също така вреди на здравето, както и недостигът.
Яжте храни, съдържащи нишесте, за да имате достатъчно енергия тази зима
През зимата, необходимостта на нашето тяло от енергия се увеличава. За да се бори срещу студа, за да запази стабилна телесната температура в действителност са му необходими много усилия. Затова е много важно да се грижим за достатъчната „доставка“ на енергия през зимата. Основните източници на енергия за организма са сложните въглехидрати, богати на нишесте: ориз, пълнозърнест хляб, картофи, тестените изделия, леща... В идеалния случай сложните въглехидрати би трябвало да представляват половината от всекидневната хранителна дажба.
Подсилете вашата имунна система тази зима с чесън и лук
Чесънът и лукът носят много ползи за здравето, особено, ако се консумират, сурови. Стимулирайки нашата имунна система, те намаляват рисковете от вирусни инфекции. Те биха могли също така да разрушат много от бактериите, което ги прави много важни наши съюзници през зимата.
За отбелязване е, че консумирани редовно през цялата година, лукът и чесънът се борят ефикасно срещу високото кръвно налягане и високите нива на холестерола. Дори намаляват рисковете от появата на някои видове рак.
Източник: порталът „ marieclaire“

Виж още

ЗЕЛЕНОУСТА МИДА – ПРИРОДНИЯТ ЛЕК СРЕЩУ БОЛКИ В СТАВИТЕ И ДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
09.12.2016 г.
Възпалителните и дегенеративните заболявания на ставите и опорно-двигателния апарат обхващат голям брой болести като артрити, артрози, ревматизъм, травми на ставите, сухожилията и други, от които страдат все повече пациенти. Те се характеризират с постоянни или периодично повтарящи се болки в ставите, които водят до частична или цялостна скованост. Тези заболявания се развиват, когато е нарушен балансът между разграждането и изграждането на ставните структури.Възпалителните и дегенеративните заболявания на ставите и опорно-двигателния апарат обхващат голям брой болести като артрити, артрози, ревматизъм, травми на ставите, сухожилията и други, от които страдат все повече пациенти. Те се характеризират с постоянни или периодично повтарящи се болки в ставите, които водят до частична или цялостна скованост. Тези заболявания се развиват, когато е нарушен балансът между разграждането и изграждането на ставните структури.
 
Червено вино срещу поликистозните яйчници
Червено вино срещу поликистозните яйчници
04.11.2016 г.
аша червено вино на ден може да осигури защита на жените срещу често срещан хормонален проблем, който затруднява зачеването, предаде  БТА, като се позова на публикация във в. "Дейли експрес". В нея е цитирано американско изследване. 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай