Позитивното мислене ще разкрие вътрешната ви красота

22.11.2017 г.
77 прочитания
0 коментара
Виждали ли сте някога човек, от когото щастието просто струи? Булка в деня на сватбата си, току що повишен служител, баща, държащ новороденото си дете за пръв път или баба получила прегръдка от своето внуче? Усмивките, смеха, увереността, оптимизма и самочувствието могат моментално да променят човек и да го превърнат в най-красивата версия на себе си.

Изследователите са открили доказателства, че позитивността е от ключово значение за доброто здраве. Позитивното мислене е научно свързано с по-дълъг живот, по-ниски нива на депресия, по-добра имунна функция и намален риск от сърдечно-съдови заболяваня. Едно проучване проведено със студенти установява, че хората, които основават собствената си стойност на това как изглеждат, колко добре се справят в училище или други външни фактори, имат по-високи нива на стрес, гняв, междуличностни конфликти и не получават по-високи резултати в училищните си задачи в сравнение със студентите, които основават себестойността си на това да бъдеш добродетелен човек или задават свои собствени стандарти.

Как тогава да започнете тази трансформация отвътре-навън? За целта можете да промените начина, по който мислите в ежедневието - това е идеята зад когнитивната поведенческа терапия, ефективна форма на лечение, често използвана в психиатрията.

Преди всичко, спрете да мислите и говорите отрицателно за себе си. Помислете в кои аспекти на живота сте склонни да проявявате негативно мислене – дали е в работата, семейството или външния ви вид. Следващия път, когато усетите, че се чувствате потиснати, заради това, измислете поне едно положително нещо и го кажете на себе си или на някого около вас. Превърнете това в навик и всеки път, когато имате отрицателна мисъл, си казвайте нещо положително.

Не се задълбочавайте в малките грешки, които правите през деня, а вместо това се поздравете за нещата, с които сте се справили добре. Ако усетите, че сте в застой, от който не можете да излезете, опитайте да направите нещо, за да накарате себе си или някой друг да се засмее или усмихне – или дори просто се насилете да се усмихнете. Проучванията сочат, че предприемането на тези действия може наистина да подобри настроението.

Отнасяйте се със себе си както бихте се отнасяли с някого другиго. Нищо няма да спечелите, ако сте ненужно строги със сене си, така че по-добре се фокусирайте върху силните си качества и върху това, което смятате, че е красиво в личността и във външния ви вид.

Заобиколете се с позитивност. Доколкото е възможно прекарвайте повече време с хора, които подхранват надеждите ви и споделят ценностите ви. Контактите с хора, на които се възхищавате, ще подсили всички добри чувства, за които сте работили толкова усърдно да изградите.

Виж още

Екзема - сърбежи, кожа, дразнители. Как да контролираме екземата?
Как да контролираме екземата
22.11.2017 г.
Екзема - какво предсталява екземата? Кои са дразнителите за сухата и сърбчща кожа, които причиняват екзема? Как да контролираме екземата и как да се защитим?


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай