Ползите от консумацията на алкохолВ УМЕРЕНИ КОЛИЧЕСТВА алкохолът може всъщност да е полезен за здравето. Изследванията дори показват, че хората, които пият умерено надживяват хората, които пият много и дори тези, които не пият изобщо. Научете какви точно ползи за здравето крие алкохолът.

Алкохолът подобрява здравето на сърцето
Червеното вино може да помогне на сърцето ви. Антиоксидантите, особено полифенол ресвератрол, които се намират във виното могат да спомогнат намаляването на LDL холестерола, което е „лошият“ холестерол, който не искате да е в големи количества в тялото ви. Някои изследвания показват, че ресвератолът може дори да намали възпалението в тялото и следователно риска от сърдечни заболявания. Доказано е, че пиенето на какъвто и да е алкохол в умерени количества също помага с чувствителността към инсулин и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Алкохолът понижава риска от проблеми със здравето
Винаги се говори за това колко полезно е червеното вино, но това не значи, че другите видове алкохол нямат своите полезни свойства. Всеки вид алкохол, стига да се консумира в умерени количества (едно питие при жените и две питиета при мъжете), може да повлияе добре на тялото. Изследванията са категорични, че който и да е тип алкохол може да намали риска от сърдечен удар, диабет, импотентност и настинка.

Алкохолът увеличава продължителността на живота
Резултатите от някои изследвания показват, че умереното пиене на алкохол може да увеличи продължителността на живота. Едно проучване твърди, че пиенето на едно или две питиета на ден може да намали риска от смъртност с до 18 процента. Но изследователите предупреждават, че трябва да пиете алкохол в малки количества, за предпочитане по обяд. Освен това проучванията показват, че виното е малко по-полезно от останалите видове алкохол.

Алкохолът изостря ума
Изследванията показват, че алкохолът може да подобри мозъчната функция. На теория алкохолът в малки количества причинява стрес на тялото и клетките, а това може да помогне на мозъка ви да се адаптира по-добре в по-стресови ситуации, които могат да доведат до сериозни когнитивни проблеми като деменция и болест на Алцхаймер. Важно е обаче да не забравяме, че всички ползи на алкохола най-вероятно се проявяват при лекото до умерено пиене, а не при прекомерната употреба. Тук, както във всички останали случаи, ключовата дума е умереност.

Алкохолът може да подобри либидото
Противно на досегашните разбирания, новите проучвания показват, че умереното пиене може да предпази мъжете от еректилна дисфункция по същия начин, по който пиенето на червено вино може да повлияе добре на сърцето. В проучване от 2009 г. изследователите откриват, че шансовете от еректилна дисфункция са с 25 до 30 процента по-ниски при мъжете, консумиращи алкохол. В изследването са участвали 1770 мъже от Австралия. Все пак изследователите отбелязват, че изобщо не съветват мъжете да започнат да пият и че са нужни още изследвания, за да се потвърди връзката между импотентността и консумацията на алкохол.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай