Новородените трябва да спят при родителите си - категорични са педиатрите

05.11.2016 г.
122 прочитания
0 коментара
Доклад,  представен на годишната конференция на Американската академия по педиатрия в Сан Франциско, публикуван в Pediatrics и цитиран от Франс прес хвърля нова светлина върху болезнената тема за внезапната смърт при бебетата. Само в САЩ над 3500 бебета умират по време ан съня си, сочи страшната статистика на Американската академия по педиатрия. Възглавници, одеяла, плюшени играчки са едни от предметите, ставащи причина за фаталния край. Детето може да се задуши в завивките и ако е в самостоятелна стая няма как да бъде спасено. Затова педиатрите препоръчват бебетата да спят в стаята на родителите поне до навършване на шест месеца. Така родителят ще може да реагира максимално бързо и да има наблюдение над пеленачето по време на съня.

Спането на бебето в стаята на родителите му намалява с 50 на сто риска от внезапна смърт, подчертават специалистите.

Препоръките на специалисти посочват и позата, в която трябва да бъдат поставяни пеленачетата за сън - те трябва да са поставени по гръб и в никакъв случай не трябва да са завити с тежки завивки, които предизвикват прегряване.  Педиатрите напомнят на родителите, че физическият контакт между новороденото и майката  непосредствено след раждането, независимо дали то е по естествен път или чрез секцио, е изключително важен за здравословното му състояние - регулира сърдечния ритъм .
 

Виж още

Червено вино срещу поликистозните яйчници
Червено вино срещу поликистозните яйчници
04.11.2016 г.
аша червено вино на ден може да осигури защита на жените срещу често срещан хормонален проблем, който затруднява зачеването, предаде  БТА, като се позова на публикация във в. "Дейли експрес". В нея е цитирано американско изследване. 
Шоколад | Проучване | Здраве | Полезен | Сърце | Какао | Здравословно | Флаваноли | Кръвна захар | Щастие |
Черният шоколад помага за здраво сърце
За безбройните си почитатели шоколадът е не само лакомство, но и стил на живот. Наскоро още едно проучване потвърди, че освен вкусен, черният шоколад е и полезен за здравето ни. Изследователски екип от Университета „Браун“ в САЩ даде поредното доказателство, че съставките, които се съдържат в какаото, са полезни за сърдечносъдовата система.  
Ракът на маточната шийка е предотвратим и лечим!
Ракът на маточната шийка е предотвратим и лечим!
04.11.2016 г.
Всяка година близо 340 жени в България умират от форма на рак, която може да бъде предотвратена. Ракът на маточната шийка е една от най-разпространените форми на рак при жените и ако бъде оставен да се развива без наблюдение и лечение, води до фатален край.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай