Невероятни приложения на утайката от кафе

06.06.2018 г.
121 прочитания
0 коментара
Не е тайна, че кафето притежава множество здравословни свойства. То ни защитава срещу редица болести, подобрява мозъчната функция и намалява риска от депресия. Оказва се, че утайката от кафе има не по-малко полезни свойства и приложения. Вижте как може да я използвате.

Домашна маска за лице

Създайте си домашна маска за лице като смесите утайка от кафе и зехтин. Нанесете върху кожата, масажирайте и изплакнете след 30 секунди. Утайката от кафе има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, а зехтинът ще хидратира кожата ви. Веднага ще почувствате кожата си по-гладка, сияйна и озарена.

За косата

Масажирайте скалпа си с утайка от кафе, ако искате да стимулирате растежа на косата. За бляскави дължини пък, използвайте шепа утайка, докато сте под душа, за да се отървете от остатъците от продукт, които се натрупват в косата с времето.

Неутрализира лошата миризма

Кафето има свойството да неутрализира миризмата на всичко, което е около него. Това го превръща в незаменимо естествено средство за елиминиране на миризмите в кухнята. Сложете малко утайка от кафе в чинийка или чашка и я поставете в хладилника, до мивката или където и да е източникът на лошия мирис в кухнята.

Ексфолиант за ръце

Освен да освежите кухнята си, може да използвате утайката от кафе и за да измиете и ексфолирате ръцете си. Смесете я с вода и разтрийте ръцете, за да се справите със сухата кожа и да се отървете от неприятната миризма, която понякога остава след готвене.

Ексфолиант за тяло

Направете си домашен ексфолиант за тяло с утайка от кафе, който едновременно ще омекоти и хидратира кожата ви. Смесете една чаша утайка от кафе, половин чаша захар и една чаша кокосово масло. Използвайте под душа на почистена, влажна кожа и разтъркайте цялото тяло. Ще усетите как кожата ви се съживява.

За почистване в кухнята

Както утайката от кафе може да ексфолира кожата, така може да се използва и за почистване на храната, която е останала засъхнала по съдовете и кухненските плотове. Утайката от кафе е чудесна алтернатива на химическите препарати.

Гони насекомите

Защитете растенията си, като поръсите утайка от кафе смесена с изсушена портокалова кора около тях. Смята се, че кофеинът в утайката от кафе държи настрана малките вредители и дори може да предпази градината ви от уличните котки.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай