Най-вредните храни за кожата – Част 2Чипс
Пълна с преработени въглехидрати, тази любима на много хора храна повишава възпалението, което от своя страна предизвиква оксидативен стрес, увреждащ ДНК-то и колагена. С времето ще забележите повече фини линии и бръчки и ще изглеждате по-стари. Освен това според едно проучване от 2014 г. преработените въглехидрати са основният виновник за възникване на акне при възрастни.

Смутита със скрита захар в тях
В западния свят хората консумират около 22 чаени лъжички захар на ден, което е приблизително три пъти повече от препоръчителното количество. Голяма част от тази захар идва от неочаквани скрити източници, най-вече смутитата. Не става въпрос за естествено съдържащата се захар в плодовете. Бутилираните смутита от магазина и тези, които можете да си поръчате в големите вериги, могат да съдържат сок, замразено кисело мляко и дори шербет, а всички тези съставки са пълни с добавена захар. Ако си ги правите вкъщи, използвайки само здравословни съставки като неподсладено растително мляко, за да избегнете излишната захар.

Агаве
Считан за по-добра и здравословна алтернатива на захарта, този сладък сироп се прави от няколко вида агаве и често съдържа дори повече фруктоза от царевичния сироп. Фруктозата се метаболизира от черния дроб, където не само че се превръща в мазнини, но и разгражда колагена много по-ефикасно дори и от  обикновената бяла захар. Това означава, че привидно здравословната промяна, която сте направили като сте заменили захарта за сироп от агаве, може да направи бръчките ви по-забележими.

Натурални сокове и газирани напитки
Вероятно знаете, че натуралните сокове са пълни със захар и някои дори съдържат не по-малко от газираните напитки. Но това, което всъщност ги прави толкова вредни за кожата, е липсата на фибри. Фибрите са изключително важни за превенция на промените в нивата на кръвната захар, които водят до преждевременно състаряване на кожата. Без фибри ще се появят бръчки.

Бърза храна
Изборът на заведения за бързо хранене, където храната е пълна с наситени мазнини и е с висок гликемичен индекс, може да ви постави под риск от появата на пъпки и петна.Според проучване, публикувано в списанието на Американската академия по дерматология в сравнение с диетите, богати на протеини и с нисък гликемичен индекс, западните диети, които по принцип наблягат на бързата храна, се свързват с повече акне.

Маргарин
Въпреки че мазнините са важни за поддържането на еластична кожа, не всички са полезни. Някои, като транс мазнините, които се съдържат в маргарина, могат да повлияят на хидратацията на кожата. Проучване, публикувано в списанието на Американския колеж по диетология, открива, че честата консумация на маргарин е свързана с повече бръчки по кожата.
 
 

Виж още

Холистични начини за борба с умората
10.08.2017 г.
Ако постоянно сте изморени и изтощени, следването на тези няколко лесни холистични съвети може да ви помогне да се почувствате по-бодри и живи. Разберете как да се преборите с умората за нула време

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай