Най-подходящите вина за вашето здраве

08.11.2017 г.
214 прочитания
0 коментара
Представете си свят, в който виното е декодирано на базата на лечебните ползи, които предлага. Можете да се разходите по пътеката на любимия ви винен магазин и да потърсите вино, което не само има плътен вкус, плодови нотки или сух завършек, но също така се грижи за вашите уникални здравни нужди. От алергии до сърдечни заболявания, различните видове вино предлагат уникални предимства. Ето кои от тях са насочени към най-големите ви здравни нужди.

Алергии

Чувствате ли се претоварени след няколко чаши вино? Възможно е хистаминът да е виновникът. Опитайте да се придържате към совиньон блан, сухо бяло вино, което има по-ниско съдържание на хисамин, отколкото червеното вино. Този тип вино също има по-малко съединения, така че няма да ви остави с ужасно главоболие или махмурлук. Червените вина също могат да влошат симптомите на алергията, така че имайте това предвид, че ако сте склонни към алергии.

Контрол на теглото

Мнозина може и да не осъзнават това, но виното може да бъде основен източник на скрита захар, така че дори да решите да прескочите десерта, може без да съзнавате да приемате излишна захар. Не само че някои вина са еквивалентни на тортата и бисквитките по отношение на техния хранителен профил, но също така могат да намалят решителността ви, което води до нездравословен избор на храна. Ако искате да изберете здравословно вино, се придържайте към Вино Верде, което буквално означава зелено вино на португалски. Традиционно направено от отглеждано в долина грозде, което не е напълно узряло, това вино има по-малко захар и по-малко калории. Добър съвет, който трябва да имате предвид: колкото по-ниско е съдържанието на алкохол, толкова по-ниски са калориите.

Размер на порциите

Когато пиете вино, може да се чувствате изкушени да изпиете цялата бутилка, но по-добре е да се придържате към размер от порядъка на 120 мл или девет глътки. Диетолозите препоръчват първо да изпиете виното и да пропуснете хляба. Това ще ви помогне да се насладите напълно на аромата на виното и ще оцените вкуса толкова много, че вече няма да се нуждаете от хляба.

Сърдечно здраве

Сардинското вино Канонау е вино, произведено от слънчевото грозде Гренаш, което е изключително полезно за сърцето. Гроздето е по-тъмно и люспата му има повече полифеноли и ресвератрол, които са мощни антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на заболяване на коронарната артерия.

Виж още

Как да се справим с въшките
06.11.2017 г.
Въшките са неприятен проблем, който се появява поне веднъж в живота на всеки. Колкото по-рано установим наличието им, толкова по-добре. Бързата реакция и превантивните мерки могат да намалят тяхното разпространение и шанс да се върнат.
Как да изглеждаме и да се чувстваме по-млади – Част 1
02.11.2017 г.
Ключът към това да изглеждате и да се чувствате по-млади е да се справите с остаряването още в основата му преди да е започнало да се показва на повърхността. За да поддържате кожата и тялото си здрави започнете отвътре, като следвате тези съвети от специалистите.
Храната има пряко влияние върху здравето на нашия мозък.
Да се преборим с Алцхаймера
31.10.2017 г.
Храната има пряко влияние върху здравето на нашия мозък. Храните, които трябва да включим и изключим от нашето меню.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай