Най-добрите начини да не се разболеем този сезон – Част 1

15.11.2017 г.
169 прочитания
0 коментара
Когато настъпи сезонът на настинките, изглежда всеки наоколо е болен. Да останете здрави в море от болести може и да изглежда невъзможно, но има няколко трика, които може да използвате, за да избегнете разболяването дори и в най-неблагоприятната среда.

Мийте ръцете си

Може да ви се струва очевидно, но не може да е по-важно. Докато повечето хора знаят, че трябва да си мият ръцете, повечето проучвания показват, че само 50% от жените го правят преди да излязат от тоалетната, а процентът при мъжете е още по-лош. Мийте ръцете си редовно през деня. Независимо какво сте чували, това е най-добрият познат метод за предотвратяване на инфекция. Но трябва да го правите.

Тренирайте, въпреки че е студено

Със застудяването на времето все по-трудно намираме мотивация да излезем на разходка, да потичаме или да караме колело. Но много проучвания показват, че хората, които са по-физически активни, имат много по-малък шанс да се разболеят. Не се тревожете за това, че е студено. Противно популярното схващане, студеният въздух не пренася болести и не ви кара да настинете.

Хранете се добре

Нищо не може да замени плодовете и зеленчуците, когато става искате да дадете на имунната си система това, от което се нуждае, за да се пребори с болестите. Много хора прибягват към мултивитамините, за да си набавят нужните витамини и минерали, но пресните зеленчуци са най-добрият и най-естественият начин да си набавите веществата, от които се нуждаете, за да сте здрави и да се преборите  инфекцията. Когато си говорим за диета, разнообразието е ключово. Опитайте да включите няколко различни на цвят зеленчуци в чинията си и добавете и ядки.

Не пренебрегвайте съня

Липсата на сън често води до разболяване. Учените и докторите все още не могат да дадат точно обяснение на този феномен, но е ясно, че имунната система се нуждае от сън, за да функционира правилно. Ако често спите по-малко от седим часа, това ви поставя под риск от разболяване, като пречи на тялото ви да се защити.

Хидратирайте се

С изключение на кожата, всички големи защитни повърхности на тялото са мокри. Очите, устата, носа, белите дробове, стомаха и вътрешностите ви използват воден разтвор, за да образуват този защитен слой. Този слой привлича всички нашественици, които се опитват да влязат в тялото и помага за тяхното унищожение или изчистване. Ако сте дехидратирани, тези повърхности изсъхват и губят своята защита, като ви правят податливи към инфекция.

Виж още

Как да изглеждаме и да се чувстваме по-млади – Част 2
10.11.2017 г.
Освен консумацията на правилните храни и нанасянето на правилните кремове и грижи, важно е да се погрижим за здравето си отвътре навън и да се раздвижим. Според последните научни изследвания умереното движение като джогинг и каране на колело за по 20-30 минути два или три пъти седмично може да подпомогне увеличаването на колагена в кожата.
Най-подходящите вина за вашето здраве
08.11.2017 г.
Представете си свят, в който виното е декодирано на базата на лечебните ползи, които предлага. Можете да се разходите по пътеката на любимия ви винен магазин и да потърсите вино, което не само има плътен вкус, плодови нотки или сух завършек, но също така се грижи за вашите уникални здравни нужди

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай