ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ДЪРВЕТАТА. ИЗБЕРЕТЕ СИ ДОНОР НА ЕНЕРГИЯ

04.09.2017 г.
365 прочитания
0 коментара
Лятото и есента са най-подходящото време да увеличите жизнената си енергия и да се отървете от заболяванията без никакви лекарства. Просто не бъдете мързеливи и се опитайте всеки ден да отидете до най-близкия парк или дори до гората, когато това е възможно.
Лечебната сила на дърветата е известна на човечеството отдавна. С помощта на планинската пепел хората са увеличавали своята работоспособност, а благодарение на върбата са се отървавали от главоболието. Има съставен дори дендро-хороскоп. Той се основава на свойствата на отделните дървета, под чиито знак се е родил всеки човек. В древни времена руските войници преди битка отивали ​​в дъбова горичка, за да получат сила и да укрепят духа си.
Съвременните учени се интересуват от невероятните свойства на дърветата. Проведени са редица експерименти. Ако бързо се смачкат пресни листа от бреза, игли от смърч, ела и на неголямо разстояние от тях се постави капка от обикновена чешмяна вода, то след няколко минути болестотворните бактерии, които живеят в тази капка, ще променят характера на своето движение и формата си и скоро просто ще загинат. Това е ефектът на финотцидите - специални летливи съединения, които растенията излъчват.
Оказва се, че лечебен е дори видът на дърветата. Изследванията на британски учени показват, че пациентите се възстановяват двойно по-бързо, ако от прозореца на болничното отделение се виждат дърветата. Паркът около болницата не само подобрява самочувствието на пациентите, но също така значително намалява стреса на медицинския персонал. Министерството на здравеопазването в Обединеното кралство дори препоръчва на болничните администратори да благоустрояват териториите на лечебните заведения чрез засаждане на дървета.
Ето един пример от Холандия. Там се е провел експеримент, включващ повече от 10 хиляди души и била доказана следната закономерност: холандците, живеещи в обкръжението на паркове и гори, се оплаквали от здравето си с 15-20% по-малко от жителите на урбанизираните райони.
Резултатите от експериментите позволиха да се създаде нов метод на лечение, наречен дендротерапия.
Изберете своя "донор" (съвет на дендротерапевтите)
Преди да отидете в гората, информирайте се за лечебните способности на различните дървета.
Брезата концентрира силата и вниманието, генерира енергия, облекчава много от женските заболявания. Това дърво идеално йонизира въздуха.
Дъбът помага да се справите със стреса, активира кръвообращението и ускорява възстановяването.
Борът, смърчът успокояват, облекчават умствения стрес. Разходките из боровата гора могат да ви избавят от кашлицата и хремата, да нормализират обмяната на веществата. Но тези, които страдат от сърдечни заболявания, е по-добре да изберат други дървета лечители.
Букът повишава устойчивостта към стрес и способността да се концентрира вниманието, подобрява се кръвообращението.
Кестенът лекува безсъние, облекчава нервното напрежение и премахва страховете.
Лиственицата има силен противовъзпалителен ефект, изпълва човека с оптимизъм.
Липата зарежда с жизненост.
Тополата има двоен ефект. Тя активно "изсмуква" негативната енергия от околната среда. Но хората, под чиито прозорци расте топола, често страдат от главоболие.
 
Източник: Превод и редакция: София Стойчева. Източник: nmedik.org

Виж още

9 начина да се събудите щастливи (без кафе)
30.08.2017 г.
Ако ви е трудно да се събуждате сутрин или сте кисели, когато го направите, една здравословна сутрешна рутина може да подобри настроението ви и да ви направи по-продуктивни за целия ден. Вижте как да се събуждате винаги щастливи

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай