Камъни в бъбреците - помогнете си сами /част 2 /


Камъни в бъбреците - как да се предпазим?

Размер на камък от бъбрека


Лимонада - сипете си по чаша

За съжаление, ако някога сте имали камъни в бъбреците, имате по-голям риск да ги развиете отново. Докато хроничните камъни в бъбреците често се лекуват с калиев цитрат, проучванията показват, че диетите, богати на храни с лимонена киселина, като лимони, могат да предложат същите ползи за предотвратяване на камъните. Можете също да пиете сок от пъпеши и портокалов сок, които са добри източници на цитрат, според резултатите от проучването.

Здравните специалисти съветват да внимавате със захарта в тези напитки, тъй като това може да увеличи риска от камъни в бъбреците. Купувайте си лимонада без захар или си направете домашна като смесите пресен лимонов сок с вода.
 

Червено месо – намалете консумацията му!

Другите често срещани видове камъни в бъбреците са уратни (пикочно-киселинни) камъни. Те могат да се образуват, ако консумирате голямо количество храни, които съдържат химическото съединение пурин, включително червено месо, дреболии и миди. Ако сте страдали преди това от този вид камъни в бъбреците или ако ви притеснява, че диетата ви е богата на тези храни и бихте искали да сведете до минимум риска от уратни камъни, намалете храната с високо съдържание на пурин.

Съставете си диета, която съдържа предимно зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, сурови ядки и семена.
 

Сол – яжте храни с ниско съдържание

При проучвания на хора, които успяват да намалят риска от камъни в бъбреците, е препоръчана диета с ниско съдържание на сол. Успешната диета за намаляване на риска от камъни в бъбреците е повишаване на калция, намаляване на консумацията на богати на оксалат храни и консумиране на по-малко от 2 грама натрий на ден.
 

Килограми – отървете се от излишните

Някои изследвания показват, че има по-голямо разпространение на камъни в бъбреците при хора с диабет и сред затлъстели хора. Това може да се дължи на инсулиновата резистентност, която намалява отделянето на цитрат в урината и увеличава отделянето на калций, което спомага за образуването на камъни в бъбреците.

По-високият индекс телесна маса се свързва с повишаване на отделянето на оксалат в урината, което може да доведе до образуването на камъни. Ето ви още една причина да се стремите да постигнете и поддържате здравословен индекс телесна маса.

 

Предлагаме ви нялко ефикасни продукти, които бихте могли да използвате при проблеми с бъбреците и отделителната система: 


>>>  РЕНОХЕЛП М                                                                                 >>> УРОАКТИВ КОМФОРТ
/диетична храна за специални медицински цели/                    /хранителна добавка/
Диетична храна при проблеми с бъбреците и уринарният трактХранителна добавка УРОАКТИВ при проблеми с уринарният тракт 
 
"Верният път към здравето"
Здравето е най-добрият подарък, който ви е даден!!! Затова си заслужава да намерите правилния начин да го поддържате. Следете нашия сайт, където екипът на "За здравето" ще ви помогне с още полезни съвети и сведения за:
  • Репродуктивните проблеми при жените в различните етапи от възрастта.
  • Методът Кросфит.


 

Може да използвате

РЕНОХЕЛП 30 диетични храни за специални медицински цели
РЕНОХЕЛП ® М
Подобрява функцията на бъбреците и отделителната система при заболявания и инфекции!
Хранителни добавки Уроактив Комфорт 10 бр.
УРОАКТИВ® КОМФОРТ
Подпомага нормалното функциониране на уринарния тракт!

Виж още

Вода с лимон - лимонада
Вода с лимон - ползи от комбинацията
25.10.2018 г.
Доста често се храним или пием с неща за които знаем, че са полезни, но не знаем защо и как дейтват. Ето ползите от комбинацията вода и лимони.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай