Как да се справим с болки в гърба?

17.05.2017 г.
295 прочитания
0 коментара
Болките в гърба са най-разпространеният вид болка. Неразположението в тази област освен неприятно, може да попречи на свободното ни движение и съответно на изпълнението на ежедневните ни задължения. За да се справите с проблема е важно преди всичко да намерите първоизточника на проблема. Консултирайте се с лекар, ако болката е продължителна и обикновените болкоуспокояващи не я облекчават. Ето няколко от основните причинители на болки в гърба и как да се справите с тях:

Инфекция на пикочните пътища
Ако инфекцията на пикочните пътища не се лекува или не се диагностицира, тя може да се разпространи до бъбреците и да предизвика възпаление, остра болка и напрежение в кръста. Не забравяйте да пиете достатъчно вода всеки ден, за да намалите риска си от инфекция на пикочните пътища.

Яд и негодувание
Според психологът д-р Дженифър Хартстайн, умственият стрес може да намери израз като болка в гърба и напрежение в мускулите на тялото. Научете се да се освобождавате от всичко негативно и да прощавате на хората, за да намалите болките си в гърба.

Прекалено високите обувки
Носенето на високи обувки не влияе само на стъпалата. То може да навреди и на гърба. Изкривяването на гръбначния стълб, неправилната стойка и увеличеното напрежение могат да са резултат от ходенето с високи обувки за дълги периоди от време. Сменете ги с по-удобни обувки с нисък ток и обръщайте внимание на стойката си, за да облекчите излишния стрес в гърба.

Пушенето
Пушенето може да свие кръвоносните съдове, да намали притока на кръв в тялото и в крайна сметка да промени начина, по който реагирате на болката. Ако вече изпитвате болки в гърба, пушенето може да влоши симптомите и да забърза дегенерирането на гръбначните дискове.

Кръвни съсиреци
Когато се порежете, одраскате или нараните, кръвта ви може да се сгъсти и да образува съсиреци, които спират кръвоизлива. Тази функция на тялото е нужна, но когато кръвните съсиреци се образуват внезапно или като резултат от възпаление, това може да възпрепятства притока на кръв до важни органи и да предизвика блокажи в кръвоносните съдове. Ако изпитвате необяснима болка в гърба, особено след като сте пътували, това може да е знак за дълбока венозна тромбоза, застрашаващо живота състояние.

Размера на гърдите
С времето по-големите гърди могат да предизвикат болки и напрежение в раменете и горната част на гърба. За да се справите с този тип болка тренирайте мускулите на корема и гърба, правете кардио упражнения и се разтягайте редовно.

Домакински задължения
Много задачи в домакинството като пране, чистене и миене на съдовете изискват навеждане и огъване в кръста. Това създава напрежение във врата и гърба. За да избегнете болката, се старайте да не се навеждате толкова често и опитайте други позиции на тялото.

Работа с компютър
Ако се гърбите се пред компютъра по цял ден, лошата стойка може да предизвика болки в гърба. Подредете работното си място удобно, седете изправени или по възможност опитайте стоящо бюро, за да предотвратите и облекчите стреса и травмите в гърба.

Въртележките в увеселителните паркове
Посещението в увеселителен парк е забавно, но може да причини травми. Избягвайте въртележки, които местят тялото ви в различни посоки, тъй като силата и внезапните движения могат да предизвикат спазми в гърба или да наранят мускулите, сухожилията или костите. Ако имате артрит или болки в гърба, попитайте лекаря си дали е безопасно да се качите на подобни въртележки.

Виж още

Невероятните ползи от кафето – Част 1
16.05.2017 г.
Проучванията показват, че любителите на кафе имат много по-нисък риск от редица сериозни заболявания. Ето няколко от ползите от ароматната напитка
Грешки, които правим при миенето на зъбите
12.05.2017 г.
Всеизвестно е, че една от най-важните причини да мием зъбите си е да се предпазим от кариеси. Но начинът, по който ги мием може да ни направи по-уязвими към дентални проблеми. 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай