Как да се отървем от мазнините по корема завинаги

Ако талията ви е първото място, на което качвате килограми, това сигурно са и мазнините, от които най-трудно се отървавате. Ако сте благословени с фигура тип ябълка и искате да се сдобиете с тънка талия, ето какво трябва да правите, за да изгорите мазнините по корема.

Бъдете добри със себе си

Социалните мрежи са безкраен източник на вдъхновение, но всички тези плоски коремчета могат да ви накарат да се чувствате страшно неуверени в себе си, ако имате излишни мазнини по корема. Не забравяйте, че всеки си има малко мазнини и това по никакъв начин не измерва стойността ви като човек. Не е лошо да искате по-тънка талия, само гледайте да си поставяте реалистични цели и да ги постигате по здравословен начин. Отнасяйте се със себе си както бихте се отнасяли с най-добрия си приятел. Бъдете позитивни и обичайте себе си.

Правете кардио, но не какво да е

За съжаление не можете да изберете откъде да сваляте килограми, така че вместо да правите коремни преси, трябва да се концентрирате върху кардиото, за да изгорите мазнини от цялото тяло. Бягането, карането на колело и плуването са чудесни начини за горене на мазнини, но е доказано, че високо интензивните интервали са перфектната тренировка за упоритото коремче. Можете да добавите 30 до 60-секундни бързи интервали към обичайната си тренировка.

Не забравяйте за мускулите

Кардиото гори калории, но мускулите също горят калории. Ако искате да намалите процента на телесни мазнини, което ще ви помогне да се отървете от коремчето, трябва да включите и силови тренировки.

Движенията с телесна маса са чудесни, но за да отслабнете по-бързо и по-ефективно, добавете тежести към програмата си. Редът, по който тренирате също е важен. Правете силовите тренировки първо, после кардиото, тъй като по този начин ще изгорите повече калории.

Освен това вместо да се фокусирате върху движения за корема, правете упражнения за цялото тяло. Те спестяват време, като тренират няколко мускулни групи и същевременно включват центъра.

Плочките наистина се правят в кухнята

Сигурно сте го чували и преди и е самата истина. Ако тренирате всеки ден, но диетата ви е ужасна, ще си проличи. Всъщност няма упражнения, които изгарят мазнините по корема. Това е много стар мит. Хората си мислят, че могат да направят плочки и само плочки. Истината е, че от значение е как се храните. За да се отървете от коремчето, трябва да намалите цялостния процент на телесни мазнини, а това става с диетата.

Внимавайте какво ядете

Преработената и нездравословна храна определено няма да ви помогне да се сдобиете с плочки. Но има храни, които доказано се борят с мазнините по корема. Яжте овесени ядки, боровинки, бадеми и зелени листни зеленчуци.

Виж още

Най-добрите начини да отслабнем бързо
09.10.2017 г.
Следвайте тези ефективни стратегии по пътя към по-здравото и силно тяло, но не забравяйте, че винаги трябва да говорите с лекар преди да правите промени в диетата и фитнес режима си

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай