Как да различим лятната настинка от алергията

09.08.2018 г.
138 прочитания
0 коментара

Въпреки че може да изглежда, че алергиите са само неудобство на пролетния сезон, оказва се, че и летните месеци могат да доведат със себе си запушен нос, влажни очи и кихане. Ако не се чувствате на себе си този сезон, може да страдате от алергии. Докато симптомите на алергия често имитират настинка и могат да доведат до объркване, има няколко ключови начина за разграничаване между двете. Разберете как да ги различите.

Висока температура

Един от начините лесно да разберете дали страдате от настинка или от алергии е да проверите температурата си. Ако имате треска, това е доста силна индикация, че наистина сте болни, тъй като алергиите не вървят ръка за ръка с висока температура.

Болки в тялото

Познато ли ви е онова чувство, при което като се опитате да преместите тялото си, чувствате болка от главата до петите? Ако изпитвате симптоми на алергия, но имате тези ужасни болки, всъщност може да сте настинали. Изключете други възможни източници на болка и отидете на лекар, ако този симптом продължава.

Подути лимфни възли

Забелязали ли сте подуване и разширяване на лимфните възли? Използвайте два пръста, за да проверите под ухото и челюстта си за необичайно подуване. Както при треската, подутите лимфни възли са по-скоро в съответствие с настинките, отколкото с алергиите. Ако имате този симптом, заедно с други симптоми, подобни на настинка, може да се наложи да промените плана си за лечение, за да се почувствате по-добре по-бързо.

Продължителност

Докато една настинка обикновено трае между 5 и 7 дни, алергиите са склонни да траят седмици или дори месеци. Ако сте забелязали симптоми на настинка за продължителен период от време, много възможно е всъщност да страдате от сезонни алергии.

Ето и няколко естествени метода за справяне с алергиите:

Етерични масла

Етеричните масла са естествен метод за борба със запушения нос, тъй като те разбиват секрета, изчистват синусите и отпушват каналите. Маслото от мента съдържа ментол, който е естествено противовъзпалително вещество, а маслото от евкалипт е естествено отхрачващо средство, така че може да ви помогне да изкашляте секретите и да облекчите запушването на носа. Добавете тези масла към купа с вряща вода и вдишайте изпаренията.

Куркума

Куркумата съдържа куркумин, който е естествен антисептик, антиоксидант и противовъзпалително средство. Тази комбинация е чудесна при алергии и може да ви помогне за предотвратяване на освобождаването на хистамин в организма. Направете си напитка с куркума и черен пипер за изчистване на синусите и я пийте по два пъти на ден. Можете да овкусите и любимите си ястия с тази подправка.

Чобанка

Ако страдате от алергии, опитайте чобанка. Проучванията установяват, че чобанката може да бъде толкова ефективна, колкото и антихистамините без рецепта по отношение на контрола на симптомите на алергия. Тази билка изглежда блокира пътя за активиране на алергиите, така че можете да приемате 50 мг два пъти дневно, за да предотвратите появата на възпаления.

 

Виж още

Да ядем повече целенчуци
Да ядем повече зеленчуци!
07.08.2018 г.
Няколко вкусни идеи, как да включите повече зеленчуци към закуската, обяда, вечерята и дори десерта си. Подсилете ефекта на вашата диета с повече зеленчуци.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай