Как да поддържаме кожата на тялото млада

29.01.2018 г.
266 прочитания
0 коментара
Почти всяка жена има опаковка стар скраб за тяло в банята си, който не е използвала от доста време. Между почистването на косата и третирането ѝ с маска, бръсненето и какво ли още не, посягането към кутийката с ексфолиант изглежда като излишно угаждане, особено когато бързаме за работа и не можем да отделим много време за сутрешния си тоалет.

Но по-добре помислете пак, ако искате тялото ви да изглежда младо. Обтриването на тялото с подходящия продукт не е просто глезене. Ексфолиацията може също да забави стареенето. Всъщност скрабовете за тяло са задължителни, когато искаме кожата на тялото ни да пасва на тази на лицето. Вероятно сте виждали снимки на знаменитости, които сравняват петнистите им ръце и деколтета с лицата им. Нищо не издава възрастта повече от сбръчкано тяло, което не пасва на озареното лице.

Когато ексфолирате тялото си, стимулирате вътрешната способност на кожата да се лекува и възстановява. Обтриването стимулира клетъчното обновяване и насърчава производството на колаген и еластан по подобен начин на ексфолирането на лицето ви, и по този начин му придава по-младежки вид.

Доста дерматолози съветват пациентите си да ексфолират цялото си тяло при всяко къпане, но това не е много реалистично за всеки. За щастие достатъчно е да си създадете навика да използвате скраб веднъж седмично, за да забележите резултати, тъй като на мъртвата кожа ѝ отнема една седмица да се натрупа достатъчно, за да придаде лош вид на кожата. Независимо дали се ексфолирате веднъж седмично или повече, ето най-ефективния начин да го направите:

Нанесете ексфолианта върху суха кожа със сухи ръце.  След това намокрете ръцете си и започвайки от стъпалата нагоре едно по едно масажирайте всяка част на тялото с кръгови движения. Отделете около минута на всеки крак и всяка ръка, за да премахнете напълно мъртвите клетки, мръсотията и излишното омазняване. Избягвайте хавлиени кърпи и ръкавици, тъй като бактериите започват да виреят в тях доста бързо.

Обърнете допълнително внимание на застаряващите зони. Грубите участъци, които са податливи на преждевременно стареене, включват ръцете, лактите, задната част на бедрата, коленете, петите и пръстите на краката. И навсякъде, където има грапавост, лющене, повреда от слънцето или драскотини, отделете малко време, за да  осигурите допълнителна грижа.

Изплакнете, почистете, изсушете с потупване и подхранете. Когато приключите с почистването и сушенето, бързото нанасяне на овлажнител или масло за тяло ще помогне за забавяне на стареенето чрез подобряване на текстурата и тена на кожата. Отново добавете допълнително хидратиране към зони, склонни да се сбръчкват, като лакти, пети и колене.
 

Виж още

Грипът може да увеличи риска от инфаркт
25.01.2018 г.
Може ли нещо толкова невинно като сезонния грип да увеличи възможността за инфаркт при хора, изложени на риск от сърдечни заболявания? Според едно ново изследване това наистина може да се случи.
Студен душ
Студената вода „гори“ калории, изглажда бръчките
22.01.2018 г.

"Студената вода е добра за здравето!". Много вярно е това верую на нашите баби. Но студената вода също е много полезна и за красотата! Ето няколко трика, които ще ни помогнат да бъдем по-хубави и в по-добро здраве.

 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай