Изобретателните начини да пиете повече водаШестдесет процента от тялото ви се състои от вода и следователно има нужда от вода, за да функционира правилно. Затова е важно да не пропускате да се хидратирате през целия ден. Ето няколко начина да увеличите приема си на вода.

Пийте чаша вода сутрин
Независимо дали искате да увеличите дневния си прием на вода или не, трябва да започвате всяка сутрин с чаша топла вода с лимон. Това не само ще рехидратира системата си след дългия период на сън без вода, но също ще даде добър старт на хранителната ви система за деня.

Яжте повече плодове и зеленчуци
Добавянето на повече вода към диетата ви не означава непременно пиенето на чаша след чаша. Опитайте да си набавяте вода и чрез храната. Много плодове и зеленчуци като ягоди, краставици и диня имат високо съдържание на вода, което ще ви помогне да се хидратирате, докато похапвате.

Поставете си цели
Опитът да пиете повече вода може да изглежда като трудна задача. За да я направите по-постижима, поставете си реалистична и разумна цел. Например вместо да скачате от обичайните си три чаши вода на ден на шест, направете компромис и си кажете, че ще пиете с една чаша повече и постепенно надграждайте. Това ще даде на вас и на тялото ви достатъчно време да се настрои.

Опитайте газирана вода
Ако пиете газирани напитки повече от вода, опитайте да ги смените с естествено подсладена газирана вода. По този начин ще получите сладкия вкус и приятното чувство от балончетата, но ще избегнете излишната захар и калориите от газираните напитки.

Пийте вода преди всяко хранене
Понякога обвързването на целта с някакъв режим е най-добрият начин да се придържате към нея. Ако искате да пиете повече вода, комбинирайте я с дейност, която правите редовно – яденето. Преди да започнете да се храните, изпийте чаша вода. Така ще се уверите, че имате вода в системата. Освен това, когато имате вода в стомаха си преди да започнете да се храните, ще се заситите по-бързо.

Използвайте таймер
Ако основният ви проблем е че просто забравяте да оделите време за вода в забързаното си ежедневие, нагласете си аларма или таймер на телефона или компютъра, който да ви напомни да пиете вода. Гледайте винаги да имате бутилка или чаша с вода под ръка, а да сте готови, когато получите напомняне.

Разчертайте си бутилката за вода
Ако таймерът не ви помага, опитайте да разчертаете бутилката си вместо това. Използвайте маркер и отбележете определени часове през деня ( например 8 ч., 11 ч., 14 ч. и 18 ч.). Когато стрелките на часовника достигнат определените часове, трябва да сте изпили количеството вода, което е отбелязано.

Овкусете водата си
Пиенето на обикновена вода може да е скучно и безвкусно. Хидратирайте тялото си като добавите натурални вкусове към водата си като мента, лимон, краставица и ананас.

Пийте чай
Друг чудесен начин да добавите вкус към водата си е да пиете чай. Накисването на пакетче чай в гореща или студена вода е чудесен начин да се поддържате хидратирани през целия ден. Само гледайте да не прекалявате с подсладителя, за да се възползвате от чая без излишни калории.
 

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай