Храни, които се борят с грипа - 6 помощника


Тази година грипът е доста упорит и затова е важно да поддържаме тялото си здраво и имунната си система в идеална форма. Опитайте тези шест храни, които ще ви помогнат да предотвратите инфекцията и да се възстановите по-бързо от болестта.


Джинджифил
Джинджифилът разбива натрупването на токсини, за да намали риска от всякакъв вид инфекция. Консумацията му под формата на чай от джинджифил, когато сте настинали, ще успокои гърлото ви и ще спомогне за облекчаване на симптомите ви, тъй като неговите детоксикиращи свойства са особено ефективни в белите дробове и синусите - всичко това, докато ви помага да предотвратите по-опасните заболявания като грип.

Касис
Има причина лекарите да препоръчват да пиете много портокалов сок, когато сте настинали: витамин С подсилва имунитета, а касисът има пет пъти повече от количеството в портокалите! Този плод също е богат на антиоксиданти, които спомагат за успокояване на възпаленото гърло и облекчаване на симптомите на грипа. Освен това, киселият вкус на касиса го  прави приятно допълнение към сутрешното смути.

Чесън
Чесънът не е само за придаване на изключителен аромат. Като пребиотик стимулира производството на добрите бактерии в дебелото черво и в останалата част от храносмилателната система, което прави по-малко вероятно да се разболеете.

Кейл
Има си основателна причина кейлът да се смята за суперхрана. Това е един от най-здравословните зеленчуци и е особено важен за превенция на грипа. Той детоксифицира и облекчава черния дроб, така че да може да изпълнява задачата си за по-ефективно производство на имуностимулиращи клетки. Хранителните вещества като витамин А и глутатион, които се откриват в кейла, също могат да помогнат за борбата с инфекциите.

Сладки картофи
Докато сладките картофи може да не се считат за традиционна храна за борба с настинкаta, те са чудесен източник на витамин А, който играе ключова роля в поддържането на здравето на лигавиците. Това включва вътрешността на носа и стомашно-чревния тракт, както и кожата ви. Може да не мислите за кожата си като част от вашата имунна система, но тя предпазва от навлизане на инфекциите в тялото ви. Това е първата ви линия на защита. Поддържането на здрави лигавици е ключово за предпазване от инфекции.

Куркума
Една от най-новите подправки, короновани като суперхрана, куркумата е богат жълт прах, често използван в индийската кухня. Тя е с високо съдържание на антиоксиданти и се смята за естествено противовъзпалително средство. Известно е, че при ежедневна консумация, куркумата изчиства токсините от тялото, а хората които редовно я консумират, са по-малко податливи на настинка, кашлица и хрема.

Виж още


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай