Грешки, които правим при миенето на зъбитеВсеизвестно е, че една от най-важните причини да мием зъбите си е да се предпазим от кариеси. Но начинът, по който ги мием може да ни направи по-уязвими към дентални проблеми. Ето няколко грешки, които много хора допускат.

Не ги четкате достатъчно дълго
Повечето хора не отделят достатъчно време за хигиената на зъбите си. Зъболекарите препоръчват миенето им да отнема две или три минути, но малко хора го правят толкова дълго. За да се уверите, че вие не сте сред тях, можете да използвате таймер в банята или да си купите електрическа четка с таймер.

Не гледате какво правите
Гледайте в огледалото, докато миете зъбите си, за да се уверите, че не пропускате някоя важна част като линията на венците. Там се събират плака, зъбен камък и бактерии, а те предизвикват възпаление на венците (гингивит). Не забравяйте също така и кътниците. Да внимавате докато миете зъбите си е добре и защото така ще забележите ако има нещо необичайно като счупване, пукнатина или промяна в цвета. В такива случаи не забравяйте да се консултирате със зъболекаря си.

Не използвате правилната техника
Грешните движения на четката могат да повредят емайла. Важно е да я държите под ъгъл от 45 градуса и да правите малки кръгове. Не четкайте прекалено силно, за да предпазите емайла. Фокусирайте се над малки участъци, след това преминете на следващите. Можете да минете повърхността, с която дъвчете с прави движения, но не забравяйте накрая линията на венците.

Използвате грешната четка
Купувайте си само меки четки за минимални щети. Но имайте предвид, че дори и най-меките четки могат да причинят абразия, ако не се използват правилно. Колкото и ужасяващо да звучи, четката за зъби може да е истинско убежище за микроби. Затова я сменяйте на всеки три месеца и дори по-рано ако видите, че косъмчетата са се износили или изкривили. За да намалите развитието на бактерии, изплаквайте четката си с гореща вода след всяка употреба и я оставете да изсъхне напълно.

Използвате грешната паста
Пастите за зъби със сода са добри в премахването на петна, защото са абразивни, но това също означава, че увреждат емайла, а този компромис едва ли си заслужава. Избелващите пасти за зъби обаче са безопасни.

Не почиствате с конец
Почистването с конец достига местата между зъбите, където четката не може, а именно там най-често се формират кариесите. Така че почистването с конец, колкото и досадно да е, не е по избор. Увийте двата края на конеца около средните си пръсти и с помощта на палците и показалците си нежно движете конеца между зъбите. Увийте конеца между един зъб и го движете нагоре-надолу, за да премахнете плаката. После повторете с останалите зъби.

Не изплаквате
Ефективното миене с четка и почистване с конец освобождават пълната с бактерии плака от повърхността на зъбите. Изплакването накрая е важна стъпка, за да се уверите, че тези бактерии напускат устата ви завинаги. Жабуркайте с вода за уста без съдържание на алкохол, за да убиете микробите, или с такава с флуорид, за да заздравите зъбния емайл и да се предпазите от кариеси. Ако нямате вода за уста и изплакването с обикновена вода е по-добре от нищо.
>>>
Подходящ за тази цел е природният продукт - МАТСАН ДОЙЧ Р, създаден на базата на концентрати от българските билки смрадлика, градински чай и мента пиперита.  
МАТСАН ДОЙЧ Р е натурален природен лек за жабурене, разработен на базата на синергичното действие на комбинацията от концентратите на тези 3 билки, богати по състав на танини и флавоноиди.  Концентрираният разтвор стяга венците, успокоява болката, спира кървенето. Действа безотказно  и срещу афти и инфекции по лигавицата. Въздейства добре и при възпаления от неудобни протези, мостове, коронки. Матсан Дойч Р може да се ползва и за поддържане на хигиената на устната кухина.

ЗА ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН:
Е-Магазин <<< "За Здравето" >>> МАТСАН ДОЙЧ Р
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ПОРЪЧКИ ПО ТЕЛЕФОНА : +35932588619, +359884324992
 

Виж още

Кръвоносен съд с плака от холестерол
Холестерол, тихата заплаха за здравето
11.05.2017 г.
Натрупването на плаки в поради високи нива на LDL холестерол и триглицериди, почти незабелязано, но рисково влошава качеството ни на живот и застрашава нашето съществуване.
Чаша със сок и плод от грейпрфрут
9 ползи от сока от грейпфрут
10.05.2017 г.
Сред разнообразието от свежи плодове и зеленчуци в магазина грейпфрута често остава пренебрегнат заради леко горчивия си вкус. Ползите за здравето от този цитрусов плод обаче са толкова много, че той заслужава нашето внимание
Подобряване на зрението
Подобрете зрението си с тези лесни съвети
09.05.2017 г.
Повече от всякога ежедневието ни е свързано с взиране в екраните на компютри, таблети, лаптопи  и мобилни телефони. Следвайте тези три съвета, за да поддържате очите си здрави!

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай