Естествени начини да се отървем от комарите вкъщи – Част 1

22.06.2017 г.
158 прочитания
0 коментара

Комарите са не просто досадни, те могат да причинят редица болести, сред които малария, денга, чакунгнуня, елефантиаза и други. Докато повечето от нас разчитат на химическите инсектициди, за да се справят с комарите вкъщи, при някои хора тези химически агенти предизвикват алергични реакции или просто им вредят. Така че ако търсите естествени начини да се отървете от комарите вкъщи, ето десет неща, които да опитате.

Масло от нийм: Ако се чудите как да убиете комарите, опитайте масло от нийм, тъй като той е отличен репелент за затворени помещения. Едно проучване открива, че смесването на масло от нийм с кокосово масло в съотношение 1:1 е ефективен начин да държим комарите настрана. Билката нийм е силно антибактериално, противогъбично, антивирусно и антипротозоално средство и осигурява на кожата особен мирис, който гони комарите. За да си направите ефективен инсектицид,смесете равни части масло от нийм с кокосово масло и намажете всички открити части на тялото с получената смес. Това ще ви предпази от ухапвания за поне осем часа.

Евкалиптово и лимоново масло: Друг ефективен натурален репелент е сместа между масло от евкалипт и масло от лимон. Тази комбинация работи чудесно заради активната съставка цинеол, която има антисептични и отблъскващи насекомите свойства, когато се нанесе на кожата. Най-хубавото на тази смес е, че е напълно естествена и съответно няма вредните ефекти на химическите репеленти. За да се възползвате от свойствата на тези две природни масла, просто ги смесете в равни пропорции и нанесете на кожата..

Камфор: Тази чудодейна съставка може да е отговорът на проблемите ви с комарите. Тя се извлича от камфоровото дърво и е открито, че има най-дълготрайното действие в сравнение с другите натурални продукти. Запалете камфор в стаята и затворете вратите и прозорците. Оставете така за около 15-20 минути.

Тулси/свещен босилек: Тази билка е изключително ефективна в убиването на лаврите на комарите и освен това помага да се отървем от насекомите. Нещо повече, според Аюрведа засаждането на храст свещен босилек близо до прозореца ви е напълно достатъчно, за да държите комарите настрана. Чудодейните свойства на това растение не просто ви помагат да се отървете от досадните комари, но също предотвратява тяхната поява в дома ви.

Чесън: Чесънът е естествен лек, който убива комарите и по този начин предотвратява редица болести причинени от тези паразити. Може да мирише лошо, но точно затова комарите го избягват. Известно е, че силният и отблъскващ мирис на чесън предотвратява ухапвания от комари и дори ги държи далеч от дома ви. За да използвате чесъна против досадните насекоми, счукайте малко в хаванче, сварете го във вода и напръскайте стаята с водата. Можете да напръскате и себе си, за да избегнете ухапвания.

Масло от чаено дърво: Маслото от чаено дърво има редица ползи за кожата и косата и също така е мощно антибактериално и противогъбично средство, но знаехте ли, че освен това може да се използва за справяне с комарите? Мирисът и противогъбичните и антибактериалните свойства държат комарите настрана и предпазват от ухапвания. Възползвайте се от чаеното дърво като намажете кожата си с него или сложите малко в овлажнител за въздух.
 

Виж още

Как да избегнем летните настинки
21.06.2017 г.
Иронията за летните настинки е, че могат да са по-продължителни от зимните и може да ви накарат да се чувствате по-зле. Следвайте тези съвети, за да сте здрави през целия сезон.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай