Детски имунитет - 7 начина да го подсилим /Част 1/Какво можете да направите, за да предпазите детето си от безкрайния набор от микроби и вируси, на които е подложено всеки ден? За жалост болестите до известна степен са част от живота на едно дете. Всички се раждаме с неопитни имунни системи. Децата бавно заздравяват имунитета си, като се борят със серия от микроби, вируси и други организми. Това е причината много педиатри да смятат, че шест до осем настинки, грипни инфекции или ушни инфекции на година са нормални. Но има здравословни навици, които могат да ви помогнат да засилите имунната система на детето си.

Давайте им повече плодове и зеленчуци
Моркови, зелен фасул, портокали, ягоди - всички те съдържат такива подобряващи имунитета фитонутриенти, като витамин C и каротиноиди. Фитонутриентите могат да увеличат производството на организма на борещи се с инфекциите бели кръвни клетки и интерферон, антитяло, което покрива клетъчните повърхности и блокира вирусите. Проучванията показват, че диета, богата на фитонутриенти, също може да защити срещу такива хронични заболявания като рак и сърдечни заболявания в зряла възраст. Опитайте се да накарате детето си да яде пет порции плодове и зеленчуци на ден. Една порция е около две супени лъжици за малки деца, 1 чаша за по-големи деца.

Карайте ги да спят повече
Изследванията при възрастни показват, че лишаването от сън може да ви направи по-податливи на заболяване, като намали клетките, които атакуват микробите. Същото важи и за децата. Децата в детската градина са особено изложени на риск от лишаване от сън, тъй като активността им може да им попречи да спят следобед. От колко сън се нуждаят децата? Новородените може да имат нужда от до 18 часа на ден, малките деца се нуждаят от 12 до 13 часа, а децата в предучилищна възраст – от около 10 часа. Ако детето ви не може или не иска да спи през деня, опитайте да го приспивате по-рано вечер.

Кърмете бебето си
Кърмата съдържа антитела за усилване на имунитета и бели кръвни клетки. Кърменето предпазва срещу ушни инфекции, алергии, диария, пневмония, менингит, инфекции на пикочните пътища и синдром на внезапната смърт при кърмачета. Проучванията показват, че то също може да подобри мозъчната функция на вашето бебе и да го предпази от инсулинозависимия диабет, болестта на Крон, колит и някои форми на рак по-късно в живота. Коластрата, тънката жълта течност, която тече от гърдите през първите няколко дни след раждането, е особено богата на антитела, борещи се с болестите. Американската академия по педиатрия препоръчва майките да кърмят за една година. Ако това не ви звучи реалистично, се стремете да кърмите поне през първите два до три месеца, за да подпомогнете имунитета на вашето бебе.

Може да използвате

Хранителни добавки за подсилване на имунната система - Витамин с + Пчелно млечице
ВИТАМИН С + ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ
Мощен комплекс за засилване обмяната на веществата и укрепване, физическа сила и издръжливост на организма!
Хранителни добавки ИМУНОГАРД ®
ИМУНОГАРД ®
Мощна подкрепа на имунната система!

Виж още

Периодично гладуване - ползи и вреди за нашето здраве
Периодично гладуване - ползи и вреди!
20.09.2018 г.
Периодично гладуване - ползи и вреди за нашето здраве. Процеси на детоксикация, ниски нива на холестерол, регенериране на имунни клетки, дехидратация и киселини.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай