Да се справим с подуването за ден – Част 2

04.01.2018 г.
155 прочитания
0 коментара
Подуването на корема винаги е неприятно, но то е особено досадно, когато ни предстои важно събитие, за което искаме да изглеждаме и да се чувстваме добре. Някои хора имат склонност често да се подуват през деня и в този случай е добре да се консултират с лекар, който да им помогне да се справят с проблема. Ако обаче търсите бързо решение, за да сте подготвени за повода, който ви предстои, може да вземете няколко лесни мерки до 24 часа преди събитието, за да намалите максимално подуването на стомаха. Ето и останалите.

Недейте да пиете алкохол

Алкохолът ви прави подпухнали и подути. Затова диетолозите насърчават да не употребявате никакъв алкохол един ден преди събитието, както и в самия ден на събитието, за да сте сигурни, че няма да се подуете прекомерно. Ако планирате да пиете на самото събитие, знайте, че и тогава може да се подуете. Най-добре изберете негазирана алкохолна напитка, тъй като бирата например може допълнително да допринесе за подуването на стомаха и да причини оригване и газове.

Внимавайте при избора на зеленчуци

Кръстоцветните зеленчуци като броколи, карфиол, кейл и брюкселско зеле са изключително полезни, но е по-добре да ги избягвате преди важен повод, тъй като те могат да образуват газове и подуване в тялото. Важно е да ядете само свежи храни като зеленчуци, но диетолозите препоръчват да пропуснете кръстоцветните и да се придържате към зелени листни зеленчуци.

Намалете консумацията на захар

Добавената захар като цяло е нещо, което не е добре да присъства в диетата ви, но е особено неподходяща, когато се опитвате да предотвратите подуването. Храните с добавена захар не са нищо повече от празни калории, които ви засищат на момента, но често ви карат да се чувствате дори още по-гладни и ви правят склонни да ядете повече по-късно пред деня. Затова диетолозите препоръчват да избягвате добавената захар и вместо това да ядете натурални храни.

Наспете се добре

Липсата на сън предизвиква цял куп проблеми, включително подут корем и подпухналост. Диетолозите обясняват, че когато не сте добре отпочинали, мозъкът ви иска повече енергия. Въглехидратите, особено рафинираните въглехидрати, които се срещат в преработените храни, дават на мозъка незабавна енергия. Това обаче е порочен кръг, защото рафинираните въглехидрати не са полезни за тялото ви или за намаляването на подуването. Така че не пропускайте да си набавите препоръчаните седем до девет часа сън в нощта преди събитието (и може би дори няколко нощи преди това).
 

Виж още

Пийте вода. Хидратиране на тялото
Изобретателните начини да пиете повече вода
03.01.2018 г.
Не набавяме ли основният компонент от който е изградено нашето тяло, здравословните проблеми настъпват мигновено. Хидратирайте тялото си, а ето и няколко начина това да става по-лесно.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай