Да подобрим имунитета си /Част 1/

19.10.2017 г.
190 прочитания
0 коментара

С идването на сезона на грипа и настинките, трябва да помислим за имунитета си. За щастие много лесно можете да подобрите защитните механизми на организма си и да избегнете простудата тази година само с естествени продукти, които ще откриете в магазина или дори в кухнята си.

Кажете сбогом на болестите
Ако имате склонност да се разболявате, вземете си лиственица. Ново проучване открива, че лиственицата може да намали броя на настинките с 23 процента. Можете да си купите лиственица като добавка от аптеката или магазина за здравословни храни.

Прочистете червата си
Маслото от риган може да подобри здравето на червата и да засили имунната система. То действа като вид убиец на плевели, като помага да се елиминират някои от лошите бактерии, които може да доминират в храносмилателната ви система. При употребата на масло от риган за прочистване на червата, разпределете дозите и вземайте по 200 мг 3 пъти на ден.

Справете се с настинката
Който и вид да изберете – еноки или шитаке – японските гъби са отличен имуностимулант. Те са също пълни и с ерготионеин, мощен антиоксидант, който не се губи по време на процеса на готвене.

Облекчете черния си дроб
Трябва да помогнете на черния си дроб, за да се уверите, че си върши работата правилно, и да осигурите добра среда на клетките, които живеят там. Кръстоцветните зеленчуци като кейл, броколи, маруля и зеле подпомагат функцията на черния дроб и на имунната система, като засилват способността на черния дроб да изхвърля токсините.

Погрижете се за надбъбречните жлези
Добавянето на авокадо към вашата диета е лесен начин да поддържате надбъбречната функция и да поддържате имунната си система в добро състояние. Авокадото съдържа незаменими аминокиселини, антиоксиданти и някои здравословни мазнини, които спомагат за балансирането на производството на хормони. За да се погрижите за надбъбречните жлези, опитайте да консумирате 1 порция (1/2 чаша) на ден!

Пречистете белите дробове
Според аюредичните традиции джинджифилът загрява тялото и му помага да се отърве от събраните токсини в органите, особено в белите дробове и синусите. Аюрведа също вярва, че джинджифилът помага да се пречисти лимфната система, която е канализационната система на нашия организъм. Като помага да се запазят дихателните пътища и лимфната система отворени, джинджифилът може да помогне да се предотврати натрупването на токсини, които могат да увеличат риска от инфекция.

Подобрете зрението си
Фантастична добавка за добро зрение, черният касис съдържа съединението антицианозид, което подпомага нощното виждане. Касисът също е богат на витамин C – съдържа 5 пъти повече от портокала – коет го прави отлично средство за засилване на имунитета!
 

Виж още

Ябълки, ябълков пай, ябълков сайдер. Нови начини да използваме ябълките
6 начина да използваме ябълките
13.10.2017 г.
Ябълки, ябълков пай и ябълков сайдер, типични за есенният сезон. Открийте нови и полезни начни за употреба на ябълките вкъщи.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай