Червено вино срещу поликистозните яйчници

04.11.2016 г.
265 прочитания
0 коментара
Чаша червено вино на ден може да осигури защита на жените срещу често срещан хормонален проблем, който затруднява зачеването, предаде  БТА, като се позова на публикация във в. "Дейли експрес". В нея е цитирано американско изследване. 

Един от основните проблеми, които препятстват зачеването, е синдромът на поликистозните яйчници, който е свързан с хормонален дисбаланс при жените. Той е водеща причина за женско безплодие. Учените от Калифорнийския университет установили сега, че ресвератролът - естествена съставка във виното, гроздето и дребните безкостилкови плодове, допринася за разрешаването на този проблем. Ресвератрол може да се набави на организма и като хранителна добавка. 

При поликистозните яйчници се отделят по-големи от обичайните количества тестостерон и андроген. Повишените хормонални нива допринасят за нередовни или отсъстващи менструални цикли, натрупване на тегло, прекомерно окосмяване, безплодие и увеличен риск от развитието на диабет.

В продължило три месеца изследване, обхванало 30 жени със синдром на поликистозните яйчници, изследователите са установили, че всекидневният прием на ресвератрол под формата на добавка понижава нивата на тестостерона с 23,1 процента и на дехидроепиандростерон сулфат - друг хормон, който може да се преобразува в тестостерон, с 22 процента. За сравнение - при жените в групата на плацебо понижението е било съответно с 2,9 и 10,5 процента.
 
Източник: Дейли експрес

Виж още

Шоколад | Проучване | Здраве | Полезен | Сърце | Какао | Здравословно | Флаваноли | Кръвна захар | Щастие |
Черният шоколад помага за здраво сърце
За безбройните си почитатели шоколадът е не само лакомство, но и стил на живот. Наскоро още едно проучване потвърди, че освен вкусен, черният шоколад е и полезен за здравето ни. Изследователски екип от Университета „Браун“ в САЩ даде поредното доказателство, че съставките, които се съдържат в какаото, са полезни за сърдечносъдовата система.  
Ракът на маточната шийка е предотвратим и лечим!
Ракът на маточната шийка е предотвратим и лечим!
04.11.2016 г.
Всяка година близо 340 жени в България умират от форма на рак, която може да бъде предотвратена. Ракът на маточната шийка е една от най-разпространените форми на рак при жените и ако бъде оставен да се развива без наблюдение и лечение, води до фатален край.
Прости промени в дома могат да помогнат на слабо зрящите
Прости промени в дома могат да помогнат на слабо зрящите
04.11.2016 г.
Животът с ниско зрение е труден, но това не значи да се отказваме от свободата си. Няколко дребни промени в дома могат да спомогнат за по-добрия комфорт и увереност за справяне с ежедневните дейности, макар и с частично зрение.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай