АНАНАСОВА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Ананасовият сок притежава уникални свойства. Малко плодове могат да си съперничат с него по изключителното богатство на химическия състав. Най-важният и уникален компонент на ананасовата напитка обаче е бромелаин. Този ензим взима участие в много от жизненоважните процеси в организма. А една от основните му функции е да разгражда протеините и да изгаря мазнините, да извежда от организма токсичните вещества и да подпомага обновлението на клетките на кожата. Освен това има противовъзпалително, антибактериално, имуномодулиращо действие. Важна особеност на бромелаина е, че напълно се разрушава при термична обработка, затова за получаване на максимална полза от неговия прием е необходимо да се пие току-що изцеден.
Ананасовата диета за отслабване предполага прием по 1 литър сок на ден. Сокът може да се пие преди или след хранене. Ако се приема на гладен стомах, влияе положително на слизестата обвивка на стомашно-чревния тракт. А ако се пие след ядене, не възниква чувството на тежест от храната в стомаха. Добре е да се пие през сламка, тъй като съдържащата се в него киселина може да навреди на зъбния емайл. Или след приема да се изплакне устата с вода.
Заедно с отслабващия ефект организмът ще се обогати с цяла поредица от витамини и други полезни вещества:
Витамин А – необходим за нормалното зрение, за кожата и косата.
Витамин В1 – подобрява обменните процеси в клетките
Витамин B5 - без него е невъзможна пълноценната обмяна на аминокиселините, мазнините и въглехидратите
Аскорбинова киселина – антиоксидант, без нея не преминава нито един процес в организма
Натрий, калий – от баланса на тези елементи зависи работата на миокарда и клетъчния обмен.
Калций – строителен материал за скелета и зъбите на човека.
Фосфор - обезпечава функционирането на зъбната и костната тъкан
Магний – изпълнява функцията на регулатор на нервната система, отговаря за съкращаването на мускулите.
Желязо - без него е невъзможно функционирането на кръвоносната система
Хранителни влакнини – необходими за осигуряване на живота на полезната чревна микрофлора
Редовният прием на ананасов сок може още да помогне при много от здравословните проблеми: понижено внимание и памет, предразположение към атеросклероза, повишено кръвно налягане, простудни заболявания, отслабване на имунитета, авитаминоза, заболяване на бъбреците и задстомашната жлеза, проблеми с храносмилането, отслабване на потенцията, отоци, заболявания на опорно-двигателния апарат.
 
Източник: nmedik.org Превод и редакция София Стойчева

Виж още

Цитрусите са богати на витамин С
С КАКВО ДА СЕ ХРАНИМ ПРЕЗ ЗИМАТА, ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ
12.12.2016 г.
Зимата пристигна, водейки след себе си множество неудобства: умора, нисък дух и вируси от всякакъв вид. За щастие има храни, които могат да помогнат да останем във форма през целия сезон и да адаптираме организма към зимните студове.

 

ЗЕЛЕНОУСТА МИДА – ПРИРОДНИЯТ ЛЕК СРЕЩУ БОЛКИ В СТАВИТЕ И ДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
09.12.2016 г.
Възпалителните и дегенеративните заболявания на ставите и опорно-двигателния апарат обхващат голям брой болести като артрити, артрози, ревматизъм, травми на ставите, сухожилията и други, от които страдат все повече пациенти. Те се характеризират с постоянни или периодично повтарящи се болки в ставите, които водят до частична или цялостна скованост. Тези заболявания се развиват, когато е нарушен балансът между разграждането и изграждането на ставните структури.Възпалителните и дегенеративните заболявания на ставите и опорно-двигателния апарат обхващат голям брой болести като артрити, артрози, ревматизъм, травми на ставите, сухожилията и други, от които страдат все повече пациенти. Те се характеризират с постоянни или периодично повтарящи се болки в ставите, които водят до частична или цялостна скованост. Тези заболявания се развиват, когато е нарушен балансът между разграждането и изграждането на ставните структури.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Потвърждавам, че съм човек
Публикувай